O familie din Bacau doarme sub cerul liber dupa ce casa le-a ars chiar in noaptea de Inviere: "Asta e tot ce mi-a ramas"

Ultima actualizare: 16-10-2016 07:00

O familie din judetul Bacau doarme sub cerul liber, dupa ce locuinta le-a fost distrusa in buna parte, de un incendiu, in primavara acestui an.

Marian si sotia sa de 17 ani au un copilas de un an, dar l-au lasat la bunici, sa creasca in conditii omenesti. Tanara sotie este insarcinata in 7 luni, iar barbatul lucreaza cu ziua si spera sa-si poata construi un acoperis, pana nu vine iarna.

Daca doriti sa ii ajutati, primaria din Beresti poate fi contactata la telefon: 0236.342.329 si 0236.342.524 sau la e-mail primariaberesti@yahoo.com.

Din ce castiga insa, celor doi abia le ajung banii de mancare. Afland de soarta lor trista, Biserica Ortodoxa incearca acum sa-i ajute. Casa in care au locuit in ultimii 3 ani cei doi tineri a ars anul acesta, de Pasti.

Marian Margineanu: "Asta e tot ce mi-a ramas. Aici stateam si aici am dormit in fiecare noapte. Uite aici sub cerul liber. Nu am cerut ajutor nimanui, dar ne-a ajutat un preot de la Bacau"

In timp ce faceau mancare pentru sarbatori, cei doi au lasat o oala cu sarmale pe foc si au fugit repede la mama barbatului - care se simtea rau. In urma lor, casa a ars. Nu au mai ramas decat peretii.

Marian Margineanu: "A fost casa buna cu acoperisul ca lumea. In seara de Inviere a luat foc. M-am dus pana la deal la mama ca i-a fost rau si am lasat oala cu sarmale pe plita. Cand ne-am intors inapoi ardea casa. Au venit pompierii au venit toti dar nua m mai gasit nimic"

Vecinii spun ca tinerii sunt oameni de isprava, insa abia reusesc sa se descurce.

Andreea Dumitru – vecin: "I-am luat la mine au mai stat la mine ca mi-a fost mila de ei cand i-am vazut asa. Cu ajutorul lui Dumnezeu poate isi fac si ei ceva aici"

Gheorghe Margineanu - bunic: “O noapte raman la mine o noapte la nora mea. Si ei au doar o camera facuta"

Episcopia Romanului si a Bacaului a aflat despre situatia grea in care se afla cei 2 tineri si incearca acum sa ii ajute sa-si ridice o noua locuinta.

Alexandru Zanfir - consilier administrativ bisericesc: "Impreuna cu o parte din municipiul Bacau si cu sprijinul protopopiatului Buhusi se depun eforturi pentru a se rezolva situatia locativa in prima faza pentru cele 3 urmeaza 4 persoane ramase fara un adapost"

Biserica a organizat o colecta special pentru ca aceasta familie tanara sa-si poate creste in conditii bune cei doi copii.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO