O bătrână din Iași fost înșelată cu 33.000 €. Povestea cu care a fost păcălită

08-10-2018 16:48


În ciuda campaniilor poliției, metoda "Accidentul" continuă să facă victime cu o eficacitate uluitoare.

O femeie de 68 de ani din Iași i-a dat toți banii din casă unei necunoscute, după ce a fost anunțată că fiica acesteia ar fi implicată într-un grav accident.

Abia când și-a dat seama că a fost păcălită, bătrâna a apelat la oamenii legii și le-a spus că a fost înșelată cu 33.000 de euro.

Victima ar fi fost ținta unor indivizi care se află deja în Penitenciarul Iași pentru alte infracțiuni de înșelăciune, spun polițiștii.

În urma perchezițiilor s-a descoperit și telefonul de pe care aceștia operau. Vecinii bătrânei păcălite spun că cel care a sunat-o a construit o adevărată poveste care să pară cât mai credibilă. Acesta știa că fata bătrânei lucrează ca asistentă medicală și i-ar fi spus că va veni să ia banii o colegă de muncă, pentru a o ajuta să scape după ce ar fi provocat un accident rutier.

Victima le-a mai spus polițiștilor că la ușă ar fi venit o tânără căreia i-a dat în grabă suma de 33.000 de euro și abia după câteva minute și-a dat seama că fost înșelată. Vecinii povestesc că femeia a crezut rapid toată povestea spusă la telefon, mai ales că cel care a sunat-o știa foarte multe detalii despre familie.

Individul a asigurat-o că își poate scapă de probleme singura fată dacă îi trimite rapid, printr-un intermediar, o sumă de bani.

Câțiva oameni din bloc au văzut-o pe bătrână speriată și însoțită de o tânăra îmbrăcată în asistentă medicală, care s-ar fi dat drept colega de muncă a fetei implicate în presupusul accident rutier.

Vecină: ”A întrebat-o vecinul meu ce s-a întâmplat și nu i-a răspuns. Am văzut-o și eu. Era o fată mică de statură, dar îmbrăcată în asistentă. Păcăleală ca la carte, a spus că fată mea a făcut accident și să îi dau repede banii ca să o scape. A început să plângă, i-a fost rău, au venit copiii după ce i-au luat banii".

Abia după minute bune, după ce ar fi dat cei 33.000 de euro pe care îi avea în casă, și-a sunat fată și a aflat că totul a fost o înșelătorie.

Oamenii mai spun că femeia ar fi fost înșelată pentru că e de bună-credință și în acele momente, panicată, ar fi făcut tot posibilul să își salveze fiica.

Potrivit polițiștilor, cel care a sunat-o pe victimă este un individ care deja se află în spatele gratiilor, tot pentru înșelăciuni cu metoda accidentul.

Ioana Buștiuc, purtător de cuvânt IPJ Iași: "În acest caz se continuă cercetările. Cetățenii sunt rugați să verifice, dacă ruda în cauză a fost într-adevăr implicată într-un accident rutier, să apeleze de îndată numărul de urgență 112".

Acum, anchetatorii încearcă să dea și de urma celorlalte persoane care l-au ajutat pe bărbatul din penitenciar. 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

VIDEO PROTVPLUS.RO