Sute de studenti din Cluj s-au mobilizat ca s-o ajute pe colega lor Andreea, ajunsa la pat dupa o tragedie petrecuta in Statele Unite, unde fata s-a dus sa munceasca printr-un program universitar.

Mergea cu bicicleta pe autostrada, cand a fost izbita de un scuter si a ramas cu sechele psihomotorii grave. Nu poate vorbi, nu isi poate misca mainile si picioarele, dar este perfect lucida si vrea sa traiasca. Orfana de mama si cu un tata invalid, Andreea are sanse de recuperare.

Andrea Beatrice Roman are 24 de ani si in urma cu doi ani a ajuns in America, unde muncea printr-un program special dedicat studentilor, la un club de golf. Era nevoita sa faca naveta cu bicicleta pana la locul de munca, iar pe autostrada a fost lovita de un scuter. A fost internata de urgenta la un spital din America unde a fost operata de 6 ori. Dar starea ei s-a agravat, iar anul trecut a fost trimisa inapoi in tara. Este internata intr-o clinica privata din Cluj, iar medicii se lupta pentru viata ei. Colegii de facultate strang acum bani pentru ca fata sa isi poata achita spitalizarile si sa se recupereze.

Elena Toth, matusa Andreei: "A fost operata de 6 ori in America. A stat acolo 6 luni in spital. Dupa operatie a fost mai bine, apoi a facut hidrocefalie, s-a acumulat lichid in creier si de acolo s-au perpetuat alte complicatii."

Fata a ramas internata in Statele Unite sase luni, iar anul trecut in aprilie a ajuns in tara la o clinica din Cluj. Aici beneficiaza de masaje si terapie care sa ii imbunatateasca starea, insa fiecare zi de spitalizare costa 350 de lei.

Alina Grozav, colega de facultate: "Am vizitat-o la spital, este destul de trist, asa am vazut-o. Eu vad sanse de recuperare, nu 100 la % dar sunt sanse de recuperare ca de altfel nu initiam ce am initiat."

Ileana Hica, medic primar ingrijiri paleative: "Andreea este intr-o stare vegetativa are nevoie in permanenta de medici primeste mancare cu ajutorul unei sonde i se fac masaje. De cand a venit starea ei i s-a ameliorat."

In America au ajutat-o colegii de serviciu care au strans fonduri pentru ingrijirea ei si pentru interventiile chirurgicale. Insa acum, Andreea are mare nevoie de bani pentru recuperare.

Colegii Andreei vor organiza pentru ea, pe 19 aprilie un concert caritabil la Teatrul de Vara din Campusul Hasdeu.

Titularul contului: Toth Elena
CONT IBAN RON: RO23BTRL01301201663326XX
CONT IBAN DOLARI: RO41BTRLUSDCRT0066332501