Nu avea cu cine să-și lase fata de 6 ani, a înființat o școală de vară. Ce beneficii oferă

Dată publicare: 05-07-2019 18:52
Dată actualizare: 05-07-2019 20:13


Copiii au intrat în vacanţă, însă mulţi dintre ei nu au bunici la ţară sau locuri unde să se recreeze. Antreprenorii au profitat de acest lucru şi au pus bazele afacerilor sezoniere cu şcoli de vară.

Nu este nevoie să te înscrii pe listă sau să închei contracte: când ai nevoie îţi duci copilul de dimineaţă şi îl iei după masă, iar plata se face pe zi.

Ema Ujică lucrează într-o companie mare din Iaşi. Pentru că atunci când este la serviciu nu avea în grija cui să îşi lase fata de 6 ani, a înfiinţat în oraş o şcoală de vară pentru părinţii la fel de ocupaţi ca ea.

Părinţii îşi pot lăsa copiii aici de la 8 dimineaţa până la 18. Cei mici se pot juca în casă, dar şi afară. Aici au trambulină, hamac sau fac jocuri distractive.

Aici copiii primesc şi trei mese pe zi, iar la sfârşitul programului, părinţii plătesc 59 de lei.

Ema Ujică: "Se poate şi pachet săptămânal sau lunar. Părintele trebuie să poată merge la muncă şi să ştie că piticul lui e pe mâini bune."

Acest tip de afacere de sezon are succes şi în alte locuri.

Nicoleta Petean, administrator club de vacanță: „E o alternativă de petrecere a timpului liber din vacanță. Avem doua tipuri de program: program scurt de la 8 la 13 sau lung de la 8 la ora 18.”

Părinte: "Suntem foarte încântaţi că avem alternativă şi în primul rând este foarte bine pentru ei că socializează, au o continuitate educaţională, de relaţionare cu alţi copii. Sunt departe bunicii şi nu avem alternativă."

Părinţii care îşi lasă copiii în acest club de vacanţă plătesc între 150 şi 230 de lei pe săptămână, în funcţie orele pe care cei mici le petrec aici în fiecare zi.


VIDEO PROTVPLUS.RO