Noua runda de negocieri Guvern-sindicate incheiate cu o promisiune!

Ultima actualizare: 21-10-2012 02:19

Toti bugetarii isi vor primii banii pe care i-au pierdut prin aplicare legii unice a salarizarii de la inceputul acestui an. Cum? Autoritatile spun ca vor raspunde la aceasta intrebare printr-un act normativ pe care il vor elabora pana marti.

Liderii sindicatelor din invatamant spun ca lefurile personalului nedidactic au scazut chiar si la 4-500 de lei. In aceste conditii, spun ei, o reducere de 25% i-ar aduce pe oameni intr-o situatie disperata. Sunt persoane care au pierdut chiar si sapte milioane.

Premierul Emil Boc crede in continuare ca unii au trisat la aplicarea legii. "Uneori au aparut scaderi de salarii, de venituri, pentru ca in alta parte s-a dat mai mult", spune el.

Prim-ministrul a anuntat insa ca va pregati o noua reglementare pentru a rezolva aceste probleme.

"La acest proiect de act normativ se va lucra si marti va fi prezentat confederatiilor sindicale, astfel incat aceste aplicari unitare, in concret, in cazurile particulare din tara sa se respecte', a declarat Emil Boc.

Sindicalistii nu cred, insa, in vorbele premierului si sustin ca un document facut in doua zile nu poate rezolva probleme atat de mari.

In ciuda promisiunilor ca situatia se va remedia, liderii sindicali au mai spus insa ca tot nu renunta la protestele anuntate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO