Motivul emotionant pentru care mai multe vedete masculine si-au vopsit unghia de la un deget

Ultima actualizare: 10-10-2016 03:46
campania Polished Man

O campanie mai putin obisnuita, care vrea sa atraga atentia asupra violentei si abuzurilor sexuale fata de copii, prinde contur in Australia. Semnul distinctiv al sustinatorilor este o unghie de la mana vopsita.

Initiativa poarta numele de Polished Man si a fost lansata de organizatia non profit YGAP. Numele este un joc de cuvinte cu dublu inteles: barbat cu unghiile facute, dar si barbat sofisticat, lipsit de imperfectiuni, relateaza Metro.

Pentru al treilea an la rand o suita de barbati mai mult sau mai putin celebri au decis sa isi picteze o unghie din cinci, de la o mana, pentru a atrage atentia ca unul din cinci copii ajung sa fie victime ale violentei si hartuirii sexuale pana la varsta majoratului.

"Polished Man incepe cu o unghie vopsita. Acea unghie va deschide o conversatie, iar acea conversatie va inspira pe cineva sa faca o donatie. Donatia va aduce in atentia publicului subiectul si va oferi preventie si protectie pentru copii.

Si se incheie cu o lume in care niciun copil nu va mai suferi de pe urma violentei." Se arata intr-un mesaj postat pe site-ul campaniei.

Poate cel mai celebru sustinator al campaniei este actorul australian Chris Hemsworth, care a si postat o poza cu unghia vopsita pe contul sau de Instagram. Lui i s-au alaturat mai multi atleti, fotomodele si personalitati din intreaga lume.

Responsabil pentru aceasta idee inovatoare este CEO-ul YGAP, Elliot Costello, caruia i-a venit ideea atunci cand a intalnit-o pe Thea, o copila din Cambodgia care a fost abuzatat atat fizic cat si sexual in orfelinatul in care era cazata.

In timp ce Elliot vorbea cu Thea, aceasta i-a pictat in joaca unghiile, lucru care l-a impresionat pe barbat si i-a dat in acelasi timp ideea unei campanii ce avea sa adune 384.000 de dolari australieni, adica in jur de 290.000 de dolari americani. Banii vor fi folositi pentru instituirea de programe de recuperare si preventie pentru copii.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO