"Mos Craciun din Laponia" a aterizat miercuri la Bucuresti. Surprizele pe care le-a pregatit pentru copiii din Romania

Dată publicare: 10-12-2014 17:21
Dată actualizare: 13-12-2014 01:47


Cu o barba deasa si imbracat in costumul traditional din Laponia, Mos Craciun a sosit miercuri in Capitala. A auzit ca in Romania sunt multi copii cuminti si a vrut sa vina ca sa adune scrisorile pe care i le-au trimis.

Si ajutoarele lui s-au apucat de lucru, pentru ca in noaptea de ajun sa aseze sub brad cadourile mult dorite.

Pentru ca la noi nu prea e zapada, Mos Craciun a venit din Rovaniemi, satul sau din Laponia, cu avionul. Acolo i-a lasat pe spiridusi si pe doamna Craciun, care, in lipsa lui, se vor ocupa de organizarea atelierului de cadouri. Mosul, sau Joulupukki, asa cum este numit in Finlanda, ne-a dezvaluit cum reuseste sa imparta cadouri copiilor din intreaga lume.

"In primul rand, am ajutoarele mele si, in plus, ne ajuta foarte mult magia noptii de Craciun", a spus Mos Craciun.

Mos Craciun a primit deja milioane de scrisori din intreaga lume. "Cei mai multi imi cer tablete sau telefoane", marturiseste mosul, care crede ca adevarata bucurie a copiilor consta in orele petrecute alaturi de familie, la joaca.

"Am vorbit cu parintii si le-am spus: intr-o buna zi, inchideti calculatorul, trimiteti-i pe copii sa se joace afara cu prietenii si o sa vedeti ca asa petrec mult mai mult timp frumos", a mai spus mosul.

Pana duminica, cei mici, dar si cei mari, sunt asteptati sa-i lase scrisorile lui Mos Craciun. Nu conteaza in ce limba sunt scrise, pentru ca ajutoarele mosului cunosc toate limbile lumii. Dar, mare atentie, Mos Craciun stie daca de-a lungul anului ati fost sau nu cuminti si in functie de asta veti primi sau nu cadourile dorile sub bradul de Craciun.

Scrisorile copiilor pot fi lasate, insa, si asistentilor lui din toata tara. Copiii au stat deja de vorba cu unii dintre ei, pe care i-au gasit in mall-urile sau din targurile de Craciun.

Si, daca tot a venit sa ne viziteze, mosul din Finlanda a invatat, la PRO FM, si un colind romanesc.

Cei care nu pot ajunge la Mos Craciun sau la ajutoarele lui, nu trebuie sa se ingrijoreze. Scrisorile cu dorinte vor ajunge oricum la destinatie.


VIDEO PROTVPLUS.RO