Cei mici încep cu faptele bune pe care le-au făcut, se scuză pentru micile greşeli, continuă cu lista dorinţelor, iar mulţi cer, în încheiere, câte un cadou şi pentru cei dragi.

Toţi ştiu că n-au voie să mintă, pentru că moşul are iscoade peste tot. Scrisoarea este un bun prilej pentru a-i învăţa pe cei mici ce înseamnă sinceritatea, dragostea şi recunoştinţa.

Printre miile de copii care îi scriu lui Moş Crăciun sunt şi trei surori minunate din Sibiu: Alice, care are 5 ani, şi gemenele Ema şi Leah, de 3 ani, fac mărturisiri complete.

Cele 3 fetiţe recunosc că au avut şi câteva abateri. Chiar dacă nu ştiu să scrie, fetiţele desenează ce şi-ar dori.

La Târgovişte, alte două copile, de 7 şi 13 ani, îşi aştern visele pe hârtie. Impresionant e faptul că cea mică ar vrea ca moşul să împlinească, înainte de toate, dorinţa surorii sale mai mari.

"Te rog să îmi aduci papuci pufoşi, roz, cercei cu magnet, un colier cu diamante, o brăţară roz şi te rog să nu uiţi de surioara mea, Dasy, care îşi doreşte un pian autentic. O iubesc foarte mult", spune copila.

O femeie necăjită din Piteşti şi-a învăţat copiii să nu-şi dorească prea multe daruri, ca să nu fie dezamăgiţi. David are 7 ani, iar sora lui, Nico, 12. Chinuiţi de un tată abuziv, şi-au găsit scăparea, împreună cu mama lor, când un preot inimos i-a găsit în stradă şi le-a oferit un adăpost.

Băieţelul speră ca pentru prima oară moşul va ajunge şi la ei.

David :"Să-mi aducă nişte pantaloni, că am fost foarte cuminte".

Nicoleta :"Dragă Moş Crăciun, eu mă numesc Nicoleta şi sunt în clasa a V-a şi am note bune. Îmi place foarte mult şcoala şi învăţ cu plăcere, de mult timp îmi doresc un mic papagal."

Fetiţa are deja un papagal, dar a auzit că fără pereche va muri de singurătate. Anul acesta, copiii au şi un mic brad de Crăciun. Şi-au mutat cele câteva jucării din sertar, sub pomul de iarnă, astfel că sărbătorile lor să pară mai bogate.