Ministrul Muncii: Pensiile vor fi indexate, medicamentele-compensate pentru cei cu pensii mici

Ultima actualizare: 13-11-2012 06:57
Mariana Campeanu

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat, sambata, ca pensiile vor fi indexate in 2013, medicamentele vor fi compensate cu 90% pentru cei cu pensii sub 1.000 de lei, iar din martie va fi introdus un ajutor pentru energie electrica.

"Incepand cu 2013, dupa multi ani, pensiile vor fi indexate, iar medicamentele vor fi compensate cu 90 la suta pentru cei care au pensii sub 1.000 de lei. Se va introduce din luna martie, anul viitor, si un ajutor pentru energie electrica, pentru persoanele vulnerabile, pentru ca stiti ca de la anul se liberalizeaza pretul la energie. De asemenea, ne-am propus ca in urmatorii patru ani toti copiii nostri sa aiba la pranz o masa calda, asigurata in scoli. Nu i-am uitat nici pe veterani si eu sper chiar ca pana la sfarsitul acestui an sa creasca ajutorul anual, de la 200 la 260 de lei, pentru ca, din pacate, au ramas foarte putini si trebuie sa-i ajutam sa iasa din iarna", a afirmat ministrul Muncii, citat de corespondentul Mediafax.

In discursul rostit in sala mare a Casei de Cultura "Dragan Munteanu" din Deva, in fata a aproximativ 1.000 de membri USL, Mariana Campeanu a anuntat ca intre prioritatile USL se numara crearea de locuri de munca, o parte dintre acestea urmand sa fie dezvoltate prin continuarea programului de constructie a mai multor minihidrocentrale pe raul Strei.

"Judetul Hunedoara este privilegiat deoarece va beneficia de fonduri pentru investitii, ceea ce inseamna noi locuri de munca. Se vor construi patru microhidrocentrale, adica se vor crea mii de locuri de munca acolo si pe industria orizontala", a declarat ministrul Muncii.

Mariana Campeanu a aratat ca in perioada guvernarii USL a crescut indemnizatia pentru copii, au fost reintregite salariile bugetarilor, s-au redeschis spitale si au fost create conditiile pentru rezolvarea problemelor legislative aparute in ceea ce priveste grupele de munca speciale.

La finalul discursului sau politic, candidatul USL pentru Colegiul senatorial 3 Deva-Hunedoara-Hateg i-a indemnat pe participanti: "Sa nu va lasati pacaliti si inselati" de celelalte partide si aliante. La Deva, odata cu Mariana Campeanu, si-a lansat candidatura pentru Colegiul de deputati 6 Deva-Carjiti deputatul Bogdan Tampau.

"USL are un program concret, realizabil, pentru revizuirea si revitalizarea economiei, sustinerea clasei de mijloc si a micilor intreprinzatori. Iar stimularea clasei de mijloc este singura solutie de a crea o prosperitate sustenabila. Cresterea taxelor pentru a plati datoriile Guvernului nu micsoreaza saracia, dimpotriva, o adanceste. De aceea, noi, USL, ne asumam reducerea generala a impozitarii, simplificarea sistemului de taxe, stimularea sectorului privat, crearea de noi locuri de munca, reducerea costului muncii", a afirmat deputatul Bogdan Tampau.

Dupa lansarea candidaturii la Deva, ministrul Muncii a mers la Hunedoara, la lansarea candidaturii pentru Colegiul de deputati 7 Hunedoara a femeii de afaceri Eleonora Carmen Harau.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO