Ministerul Sanatatii cere inspectorilor sanitari sa controleze toate unitatile de invatamant


Ultimul update: Sambata 29 Septembrie 2012 01:21
Data publicarii: Vineri 07 Septembrie 2012 12:07
Categorie: Stiri Sociale
elevi

Ministerul Sanatatii a cerut inspectorilor sanitari din Directiile de Sanatate Publica sa verifice toate scolile, internatele si cabinetele medicale pentru asigurarea conditiilor igienico-sanitare corespunzatoare si respectarea calendarului de imunizare.

"Ca in fiecare an, organizam aceste controale in unitatile de invatamant, dar si in cabinetele medicale scolare pentru a sti care sunt conditiile igienico-sanitare la debutul noului an scolar. Pentru neconformitatile depistate se vor acorda termene de remediere a deficientelor, dar se vor aplica si sanctiuni contravetionale, acolo unde este necesar, in conformitate cu legislatia in vigoare", a declarat ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi.

Actiunile de verificare se vor realiza atat in unitatile din mediul urban, cat si in ccele din mediul rural.

Inspectorii vor verifica conditiile igienico-sanitare din salile de clasa, dar si din incinta unitatii scolare. Se va urmari daca salile de clasa au mobilierul specific, daca iluminatul este suficient, natural si artificial si daca microclimatul este corespunzator. De asemenea, vor fi inspectate si laboratoarele, salile de sport si atelierele scolare. Inspectorii sanitari vor verifica daca este asigurata apa potabila curenta si vor face analize acolo unde este cazul.

Grupurile sanitare, sistemul de canalizare a apelor uzate menajere, dar si blocurile alimentare din camine si internate vor fi controlate in conformitate cu normele aflate in vigoare, a mai spus ministrul Cepoi.

Totodata, inspectorii vor face controale in internate si cabinetele medicale. Acestea vor fi inspectate din punct de vedere al conditiilor igienico-sanitare, al aprovizionarii cu apa potabila, dotarea cu materiale sanitare si medicamente, dotarea cu materiale de dezinfectie si curatenie.

De asemenea, inspectorii vor verifica daca angajatii au efectuat controalele medicale periodice.

Sursa: Mediafax

Finalul mitului
VIDEO PROTVPLUS.RO