Neplata taxelor si impozitelor a lasat mii de romani fara ajutoarele primite de la stat

Dată publicare: 05-04-2013 18:43
Dată actualizare: 08-04-2013 07:00


Cine nu si-a platit impozitele si taxele locale pe 2012 nu mai primeste ajutor de la stat. O modificare legislativa, de anul trecut, produce acum primele efecte.

De la 1 aprilie, mii de oameni au ramas fara indemnizatia de crestere a copilului sau venitul minim garantat.

Numai in judetele Suceava si Iasi, peste 500 de familii s-au trezit fara banii de la asistenta sociala. Oamenii nu si-au achitat impozitele pe casa, teren sau masina.

Potrivit noii legi a asistentei sociale, cine are datorii nu mai primeste indemnizatia pentru cresterea copilului, alocatia de sustinere familiala sau venitul minim garantat.

De exemplu, familia Gheorghian nu a mai primit cei 600 de lei, indemnizatia mamei pentru cresterea fetitei de 1 an si 4 luni. Oamenii vor acum sa faca un imprumut, ca sa isi plateasca datoriile.

In aceeasi situatie este si familia Barticel. Din pacate, acesti bani reprezentau singurul venit.

Cand s-a nascut baiatul, femeia a intrat in concediu de maternitate. Barbatul a lucrat cu ziua, dar nu si-a mai gasit nimic. Oamenii au o rata de 500 de lei la banca si restante la impozitele pe casa si pe teren.

Persoanele carora li se suspenda plata ajutoarelor trebuie sa-si achite taxele la Administratia Financiara, in termen de 5 luni.

Daca se respecta acest termen, plata indemnizatiilor va fi reluata retroactiv, de la data de 1 aprilie. Daca se depaseste termenul de 5 luni, plata se va relua incepand cu momentul de la care s-a platit datoria.

In toata tara, mii de oameni sint in aceasta situatie.


VIDEO PROTVPLUS.RO