Mii de credinciosi au dat navala la o masa gratuita, in Gorj: "Nu ca te saturi aici, dar e bine sa mananci de la manastire"


Ultimul update: Miercuri 10 August 2016 06:58
Data publicarii: Duminica 07 August 2016 10:55
Categorie: Stiri Sociale

Pe 6 august a fost ''Schimbarea la fata a Domnului'', zi de mare sarbatoare pentru crestinii ortodocsi.

Se spune ca bolnavii care se roaga cu ardoare se vor vindeca, asa ca mii de romani au mers la manastirea Lainici din Gorj si s-au inchinat la o icoana considerata facatoare de minuni.

Dupa slujba, oamenii au fost poftiti la masa, dar unii au uitat parca de smerenie si nu a lipsit imbulzeala. Manastirea Lainci, considerata de sute de ani un liant intre credinciosii din Oltenia si Ardeal, si-a sarbatorit hramul. Slujba a fost oficiata de mitropolitul Olteniei, Irine, pe care l-au ascultat cu smerenie de mii de oameni. Cu totii au asteptat sa se inchine la Icoana Maicii Domnului Grabnic Ascultatoare. Adusa acum zece ani de pe muntele Athos, multi o considera facatoare de minuni.

Ioachim Parvulescu, staret Manastirea Lainici: "S-a vazut pur si simplu ca harul sfantului munte e in ea si oamenii simt harul lui Dumnezeu si al Maicii Domnului cand se roaga."

Pelerin: "Sa dea sanatate la toti bolnavii, ca am fost internata la Timisoara si m-au facut medicii bine."

Pelerin: "Ma rog aici la Maica Domnului si la manastire sa vina copilul meu acasa la copii - a plecat - a plecat, nu a venit nici la nunta la fata lui a mare."

Din pacate, imbulzeala din fata meselor incarcate a umbrit frumusetea sarbatorii. Desi au fost pregatite 1000 de portii, unii au fost prea inversunati, gandindu-se ca nu vor mai apuca nimic.

Credincios: "Nu ca te saturi aici, dar e bine sa mananci de la manastire. E si post si de asta ne-am bucurat sa mancam."

Asadar, multi cred ca e bine sa mananci la manastire. Este doar una dintre superstitiile impamantenite de secole. In aceasta zi de sarbatoare se spune ca nu e bine sa te certi, pentru ca altfel certat vei ramane tot anul. De asemenea, femeile gravide care tin post in aceasta zi se vor bucura de o nastere usoara.

VIDEO PROTVPLUS.RO