Merg la scoala trasi de tractor, desi microbuzele scolare zac nefolosite

Dată publicare: 19-09-2008 00:00
Dată actualizare: 27-09-2012 17:22


Ministerul Educatiei are criterii bizare dupa care imparte microbuzele care ar trebui sa ii duca la scoala pe elevii din localitatile izolate.

A trimis sapte in orasul Brasov, iar masinile zac nefolosite in curtile unor licee. In timp ce in Valcea, de exemplu, copiii merg la scoala cu un microbuz tras de tractor. Masina se strica mai mereu, iar plangerile catre inspectorat par fara ecou.

Partea interesanta este ca profesorii sunt nevoiti sa-si tina orele in functie de programul tractoristului. Altfel, copiii n-ar avea cum sa ajunga la scoala.

Solutii ar fi. Numai in orasul Brasov, sapte vehicule se umplu de praf... la rece. Nici macar directorii liceelor care le-au primit de la inspectorat nu stiu la ce le-ar putea folosi.

Acelasi Inspectorat scapa, insa, din vedere localitati din acelasi judet. De exemplu, Viscri, unde elevii bat kilometri intregi pana la scoala cu un Aro mancat de rugina

In toata tara sunt poate sute de elevi pentru care un microbuz nou ar fi o necesitate si nu un moft. Desigur, ar trebui ca unor oameni sa le mai si pese de ei, pentru a-i putea ajuta.


VIDEO PROTVPLUS.RO