Medicul ortoped din Brasov, prins cand lua mita, a fost condamnat la inchisoare cu suspendare. Sentinta poate fi atacata

19-10-2016 16:51

Medicul ortoped Marius Stoica din Brasov a fost condamnat la 2 ani si 6 luni de inchisoare cu suspendare, pentru luare de mita in forma continuata.

Sentinta, care poate fi atacata cu apel, a fost data dupa ce in luna iulie anchetatorii, sesizati de pacienti, l-au prins pe medic in flagrant, cand lua bani pentru operatii.

Un agent sub acoperire, care s-a dat drept ruda a unui bolnav, i-a lasat medicului 800 de lei sub o patura din camera de garda, asa cum ii ceruse doctorul. Scena a fost filmata cu o camera ascunsa.

Ortopedul a sustinut in fata anchetatorilor ca nu a luat mita niciodata, dar alte doua persoane au depus marturii impotriva lui.

Oamenii au spus ca in 2015, le-a cerut bani pentru a-i trata. Pentru toate cele 3 operatii ar fi incasat 2 500 de lei. Conform sentintei, medicul nu mai are dreptul sa profeseze intr-un spital de stat vreme de 4 ani.

In 2015, un alt ortoped, de la acelasi spital, a fost prins luand mita 900 de lei si a fost ulterior condamnat la inchisoare cu suspendare. Acestuia i-a fost interzis să mai profeseze vreodata intr-un spital de stat.


VIDEO PROTVPLUS.RO