Marș în București pentru victimele Revoluției. Cioloș: "Nu putem fi decât aici”

23-12-2018 07:52

La 29 de ani de la revoluția din decembrie 1989, peste 1000 de oameni au mărșăluit sâmbătă seara pe străzile din București, în memoria eroilor care au murit în acele zile sângeroase.

De-a lungul traseului, mulțimea s-a oprit pentru câteva clipe în diverse locuri marcante pentru evenimentele dureroase de atunci.

Cei care au luat parte la acest marș de comemorare au ținut momente de reculegere, au aprins lumânări și au citit numele românilor care au pierit pentru libertate.

Oamenii care s-au adunat în Piața Victoriei pentru a comemora eroii Revoluției din decembrie 1989 au pornit în marș. Cu câte o candelă în mână, au plecat către Piața Universității. Pe drum, zeci de persoane s-au alăturat mulțimii, iar lozincile rostite în urmă cu 29 de ani au răsunat din nou pe principalele bulevarde ale Capitalei.

Participant la marș: "Am avut prieteni. Și acum ne amintim de ei Am fost în față când a delocat Ceaușescu cu elicopterul."

Ajunși la kilometrul zero, oamenii au ținut - cu lacrimi în ochi - un moment de reculegere. Apoi mulțimea s-a îndreptat către Palatul Regal. După ce au parcurs un traseu de aproximativ trei kilometri oamenii au ajuns în fața Palatului Regal. Aici aprind candele și depun flori pentru eroii revoluției

Participant la marș: "În urmă cu 29 de ani, pe acest trotuar, câțiva oameni ca noi, tineri, au mers până la capăt pentru ca noi astăzi să stăm aici."

"Încercăm să le trasmit oarecum copiilor ce a fost atunci, ca să înțeleagă mai mult sau mai puțin. Eu eram de-o seamă cu el când s-a întâmplat."

În timpul marșului, oamenii și-au strigat și nemulțumirile față de actuala guvernare: ”România, trezește-te!"

Participant la marș: "Amnistia asta ar fi o grozăvie. Este groaznic ce se întâmplă. De necrezut."

Dacian Cioloș: "Nu putem fi decât aici. Nu doar pentru a comemora eroii, dar și pentru a le aminti oamenilor că și în continuare trebuie să rămânem treji. Cred că din ce în ce mai mulți oameni înțeleg că nu îi mai putem lasă pe alții să judece, să gândească și să decidă în locul nostru."

Marșul s-a încheiat fără incidente.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  


VIDEO PROTVPLUS.RO