Mai mulți părinți din Vaslui și-au retras copiii de la școală, din cauza femeii de serviciu

Dată publicare: 26-11-2017 13:23
Dată actualizare: 26-01-2018 17:50


scoala vaslui

Mai mulți părinți dintr-un sat din Vaslui intenționează să-și retragă copiii de la școală, după ce femeia de serviciu îi agresează verbal. În ciuda multiplelor plângeri, conducerea instituției nu a luat nicio măsură.

Opt elevi care studiază la școala primară din Rășcani, județul Vaslui, refuză să se mai prezinte la ore, după ce femeia de serviciu îi agresează verbal și consumă băuturi alcoolice în interiorul instituției.

După mai multe sesizări, conducerea instituției le-a promis părinților că femeia va fi concediată sau mutată disciplinar la o altă instituție, asigurându-i astfel că elevii vor fi în siguranță, scrie vremeanoua.ro.

În urma acestor asigurări, părinții în cauză au reușit să-și convingă copiii să se întoarcă la școală. Odată cu ei, la școală a apărut și femeia de serviciu, care, de această dată, i-a amenințat cu mortea pe elevii care au îndrăznit să se plângă de comportamentul ei.

A venit doamna inspector și ne-a spus că se va rezolva problema, că va fi trimisă la altă școală, să avem puțină răbdare și să lăsăm copiii să meargă la ore. Noi i-am trimis la școală pentru că doamna inspector ne-a promis că se va găsi o soluție, dar miercuri, când copiii s-au prezentat dimineață la școală, au fost întâmpinați tot de ea. De teamă, au început să plângă și au venit singuri înapoi acasă. Noi am decis să îi ținem câteva zile acasă și să facem cerere de transfer la alte școli”, a povestit unul dintre părinții copiilor agresați, potrivit sursei citate.

Dincolo de faptul că transferurile în mijlocul anului școlar se aprobă foarte rar, situația este deosebită la Rășcani, unde învață doar 10 copii, iar pe 8 dintre ei părinții vor să îi ducă la o altă școală. Rămâne de văzut cum se va rezolva în final această situație.

Sursa: vremeanoua.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO