Lunga lista a "saracilor bogati". 40.000 de romani asistati social trebuie sa inapoieze banii statului

Ultimul update: Luni 30 Iunie 2014 07:01
Data publicarii: Vineri 27 Iunie 2014 08:47
Categorie: Social

Autoritatile le atrag atentia celor care beneficiaza de ajutoare sociale sa fie sinceri si sa declare toate veniturile pe care le obtin. Altfel, vor da inapoi toti banii primiti de la stat.

In aceasta situatie se afla 40.000 de familii care au incasat venit minim garantat, alocatie de sustinere, indemnizatie de crestere a copilului si ajutor pentru incalzire. Trebuie sa inapoieze 31 de milioane de lei. Vor fi scutiti insa de plata dobanzilor si a penalitatilor, a decis, joi, Guvernul, printr-o ordonanta de urgenta.

Familia Bedo din comuna Maierus, judetul Brasov, a primit anul trecut de la stat 4.000 de lei, venit minim garantat si ajutor de incalzire. Acum, oamenii trebuie sa dea banii inapoi, deoarece primaria le-a gasit 6.000 de lei in cont. Soacra jura ca sunt banii ei.

Daca in acest caz statul ar avea de unde sa recupereze banii, in cele mai multe nu poate, pentru ca oamenii sunt foarte saraci.

"De executat nu avem ce sa executam si ei practic nu au bani din ce sa plateasca", a spus Lelu Felician Garcea, viceprimarul comunei Maierus.

40.000 de beneficiari de ajutoare sociale si indemnizatii sunt in aceasta situatie. Unii nu au declarat veniturile obtinute din diverse colaborari. Altii au primit subventii pentru agricultura.

Aproape 31 de milioane de lei trebuie sa inapoieze in total asistatii social statului. La care se adauga 5,8 milioane dobanzi si penalitati de intarziere.

Cum multi dintre cei care trebuie sa dea acum banii inapoi nu au avut intentia de a frauda statul, ci pur si simplu nu stiau ca trebuie sa anunte primaria, Guvernul a decis, la cererea Ministerului Muncii, sa-i scuteasca de plata dobanzilor si a penalitatilor. Si asta pentru a nu se ajunge in situatia in care suma pe care oamenii o aveau de returnat sa se dubleze.

Aceste scutiri se vor aplica si in cazul celor care au pacalit statul, nu doar oamenilor saraci care au primit ajutoare sociale.

30.000 de asistati social au ramas fara alocatia de sustinere a familiei. Statul i-a taxat pe cei care nu au platit darile
30.000 de asistati social au ramas fara alocatia de sustinere a familiei. Statul i-a taxat pe cei care nu au platit darile
VIDEO PROTVPLUS.RO
branzeturi romania, pret,
Brânzeturile românești i-au cucerit pe străini. La cât ajunge un kilogram
Metoda prin care mai multe minore au fost păcălite de proxeneți. O tânără a murit
Greva minerilor s-a încheiat. Ce le-au promis autorităţile
Singura zi în care Eminescu face trafic pe internet. Cum au marcat românii ziua lui
Românii preferă mașinile SH și fac reparații ieftine. Pericolele la care se expun
Perioada reducerilor de iarnă a început oficial. Cât timp sunt valabile promoțiile și de 90%
catel
Operațiune de salvare în Timișoara. O cățelușă și puii ei, scoși din canal
Împinși de sărăcie, locuitorii din cartierul Ferentari își extind periculos locuințele
Copiii abandonați nu sunt o prioritate pentru aleși. Legea adopțiilor, uitată de Parlament
Hoții care au aruncat în aer un bancomat la Arad s-ar fi inspirat din filme
În ciuda iernii grele, urşii care acum ar trebui să hiberneze sunt în căutare de hrană
Alex Dima: Oamenii simt și știu prea bine ce facem noi. Implicarea este cuvântul cheie.