Luminițele de Sărbători din Capitală, încă pe bulevarde la 2 luni de la instalare

Ultima actualizare: 23-01-2019 09:38

Spiritul Crăciunului pare greu de "alungat" din București. La aproape două luni de când au fost instalate, decorațiunile de sărbători încă împânzesc marile bulevarde și se lasă admirate.

În timp ce unii se bucură în continuare de luminițe, în așteptarea următorului Crăciun, alții nu văd cu ochi buni situația.

Reporterii Știrilor PROTV au solicitat un punct de vedere Primăriei Capitalei în legătură cu acest subiect, dar deocamdată nu am primit un răspuns oficial.

În cazul în care ieşiţi la plimbare după lăsarea întunericului pe bulevardele din centrul Capitalei şi ignoraţi calendarul, vă puteţi imagina că suntem în preajma Crăciunului. Şi asta pentru că după aproape două luni de când Bucureştiul a îmbrăcat straie de sărbătoare, decoraţiunile strălucitoare nu au fost strânse deocamdată.

"Arată foarte bine, ar trebui luate."

"Chiar mă întrebam când o să mai fie date jos, totuşi, nu mai e Crăciun."

"Nu mai este sezonul lor. Din ce ştiu se dădeau jos după sărbătorile de iarnă. Nu ştiu, poate fi o neglijenţă sau, ca să glumesc puţin, nu mai e mult până la următoarele sărbători."

Alţii, în schimb, spun că încă se bucură de atmosfera de poveste.

"E frumos. Acum eu am mai fost şi prin alte țări şi prin alte capitale. Poate şi ianuarie e o lună a cadourilor şi atunci au făcut şi ei un cadou opentru cetăţenii oraşului."

Încântaţi de luminiţe sunt şi unii turişti străini.

"De exemplu, în Rusia, de unde sunt eu sunt până pe 10 ianuarie, aşa că aici ar putea să fie până la sfârşitul lunii. Este frumos. Aveţi un oraş frumos."

Potrivit Primăriei Capitalei, au fost folosite aproximativ 9 milioane de beculeţe de tip LED. Iar traseul iluminatului festiv însumează peste 40 de kilometri de bulevarde şi străzi secundare. Luminile au fost aprinse pe 30 noiembrie, anul trecut, şi multe dintre decoraţiuni sunt dedicate Centenarului Marii Uniri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO