Legatura neasteptata dintre taifunurile din Pacific si lipsa de mobilier din scolile romanesti


Ultimul update: Vineri 07 Septembrie 2012 00:04
Data publicarii: Marti 04 Septembrie 2012 16:47
Categorie: Stiri Sociale
taifun, Asia

Mobilierul pentru dotarea mai multor clase pregatitoare din scolile din nordul judetului Mehedinti nu a ajuns inca la destinatie din cauza taifunurilor din Oceanul Pacific, anunta autoritatile.

Taifunurilor Bolaven si Tembin, care s-au produs in largul Oceanului Pacific, au blocat vasul cu mobilier care ar fi trebuit sa ajunga din China.

Potrivit inspectorului scolar general adjunct din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Mehedinti, Octavian Ungureanu, in aceasta situatie sunt scolile arondate centrului din Baia de Arama, unde ar fi trebuit sa ajuga tot mobilierul pentru clasa pregatitoare, iar de acolo sa fie ridicat de celelalte unitati din nordul judetului.

"A existat un taifun care nu a permis aducerea mobilierului in tara de catre firma Eurodidactica, cea care a castigat licitatia, dar ne-au precizat printr-o notificare ca in zilele 7,8 si 9 mobilierul va fi adus la Centrul Baia de Arama", a precizat Ungureanu.

Firma care a castigat licitatia pentru dotarea scolilor respective a comandat mobilierul pentru clasa pregatitoare din China, intre unitatile care nu au primit inca bancile speciale fiind scolile din Obarsia Closani si Sovarna.

La Sovarna, cei cativa profesori care erau marti in unitate impreuna cu femeia de serviciu care pregateste scoala pentru copii nu stiu de ce nu a ajuns mobilierul, dar spun ca in cazul in care acesta nu va fi livrat cei sapte copii din localitate care trebuie sa vina in clasa pregatitoare vor incepe anul scolar in bancile elevilor de ciclu primar.

Nemultumiti de situatia de la Scoala din Sovarna sunt parintii copiilor care trebuie sa mearga la clasa pregatitoare.

Laura Mostioru, mama unui copil din Sovarna care implineste 6 ani in luna octombrie, spune ca nu a fost informata cu privire la clasa pregatitoare, nu stie ce presupune si ce vor invata copiii.

"Mi se pare o prostie. Ori ca mergea la gradinita, ori ca se duce acolo si nu face nimic?! Mare lucru nu stim despre aceasta clasa, n-avem mobilier, profesori… Nu stim nimic!", a spus femeia.

La Sovarna, cei sapte elevi din clasa pregatitoare vor invata simultan cu elevii de clasele a II-a si a IV-a.

Pe de alta parte, in scolile din Drobeta Turnu Severin mobilierul pentru clasa pregatitoare s-a primit in cele mai multe scoli. Probleme sunt la centrul din cadrul Scolii nr. 14 cu clasele I-VIII, unde mobilierul nu a ajuns.

Directorul Scolii numarul 14 din Drobeta Turnu Severin, Emilia Mihutescu, a declarat marti corespondenzului MEDIAFAX ca salile pentru cele doua clase pregatitoare care se vor organiza aici nu au fost inca amenajate intrucat scheletele metalice ale bancilor nu s-au primit inca, acestea urmand sa fie livrate pana la sfarsitul saptamanii.

"S-au comandat 61 de banci, au venit scaunele si blaturile si pana la sfarsitul saptamanii trebuie sa ajunga si scheletele metalice", a spus Mihutescu.

Scoala numarul 14 este centru de livrare a mobilierului pentru alte cinci scoli din Drobeta Turnu Severin, acestea din urma fiind in aceeasi situatie in privinta dotarilor.

In judetul Mehedinti peste 1.400 de copii s-au inscris in clasa pregatitoare.

 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO