Lecția de omenie oferită de constănțeni: containere speciale, cu haine pentru nevoiași


Ultimul update: Sambata 02 Februarie 2019 12:04
Data publicarii: Sambata 02 Februarie 2019 08:11
Categorie: Stiri Sociale

Sute de nevoiași au primit haine de la oameni din Constanța în cadrul unei campanii umanitare.

În oraș au fost amplasate mai multe containere speciale, care, în scurt timp, au fost umplute cu îmbrăcăminte. Cum donațiile au fost peste așteptări, autoritățile locale au luat legătura cu cei de la Crucea Roșie pentru a distribui ajutoarele în mai multe sate sărace.

"Le triem, după aceea le băgăm la spălat, deja avem în maşină, pe urmă le punem iar pe sortimente pulovere, pantaloni, albe, colorate, pe mărimi. Asta-i procedura. Dacă e nevoie le călcăm. "

Pantaloni, pulovere, hanorace - de toate au donat oamenii cu suflet mare. Hainele lăsate în containerele speciale din Constanța au fost preluate de angajaţii serviciului public de asistenţă socială şi sortate. Articolele vestimentare trec printr-un întreg proces înainte să fie dăruite nevoiaşilor.

Mihaela Scutariu, purtător de cuvânt SPAS Constanța: "Au fost colectate 20 de tone de haine care au fost distribuite ONG-urilor prin care au fost ajutate familiile defavorizate şi persoanele aflate în grad de dificultate."

Reprezentanţii organizaţiei Crucea Roșie au ajuns, încărcaţi cu daruri, în comună Saraiu din judeţul Constanța. Cei greu încercaţi de soarta i-au primit cu un zâmbet larg. Şi, entuziasmaţi, şi-au ales haine de care au mare nevoie, mai ales iarna.

Carmen Lungu - director Crucea Roșie Constanța: "Cei care primesc ajutor sunt, în general, bătrânii sau sunt persoane cu copii mulţi, categoriile sunt deja hotărâte."

Campania derulată în Constanța va continua, iar cei care vor să doneze haine le pot lăsa în containerele speciale din oraş. Îmbrăcămintea trebuie să fie în stare bună.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO