La sfarsitul acestei luni, Serban Huidu va aparea din nou in fata instantei, la un an dupa accident

Dată publicare: 16-10-2012 12:55
Dată actualizare: 26-10-2012 22:58


Se implineste un an de la teribilul accident in care Serban Huidu a ucis trei oameni. Durerea nu s-a stins in familiile victimelor care sunt decise sa foloseasca toate caile de atac ca sa-l trimita dupa gratii pe soferul vinovat.

Prima instanta i-a dat lui Huidu o pedeapsa de doi ani jumatate de inchisoare cu suspendare, dar rudele celor care si-au pierdut viata atunci au facut recurs.

In 16 octombrie 2011, la munte era frig si ningea, iar DN1 era umed.

La intrarea intr-o curba, in Timisul de Sus, in fata unui Logan a aparut brusc un bolid. Izbita violent, Dacia s-a facut praf si toti cei trei oameni din ea au murit pe loc. Serban Huidu, sotia, cei doi copii mici si bona, au scapat teferi.

Ancheta si procesul ce au urmat au scos la iveala faptul ca Huidu e singurul vinovat de producerea accidentului. El a intrat cu masina pe contrasens in incercarea de a depasi in curba. Drept urmare, instanta l-a pedepsit cu 2 ani si jumatate de inchisoare.

Dar, pentru ca Huidu nu era recidivist si si-a recunoscut vina, judecatorii au decis suspendarea executarii. Hotararea a nemultumit rudele victimelor care au facut recurs. In plus, i-au cerut lui Huidu in total 800.000 de lei daune morale si materiale. Acest proces este inca este pe rol la prima instanta, iar termenul de judecata a fost fixat pentru 30 octombrie.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO