Proprietarii pensiunilor de la munte plang dupa turistii de altadata!


Ultimul update: Miercuri 04 Iulie 2012 21:08
Data publicarii: Sambata 18 Aprilie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

In functie de gust si de buget, zeci de mii de oameni au preferat aerul curat de munte, pentru acest sfarsit de saptamna cu totul si cu totul special.

 

Majoritatea s-au cazat in pensiunile agro-turistice, probabil ca sa isi aduca aminte de bucatele pregatite la tara, in copilarie. Din pacate, spun oftand gazdele, nu mai sunt atat de multi oaspeti ca in trecut.

In zona Bran au sosit peste 10.000 de turisti. Pentru Paste, au platit in medie 150 de lei pe zi, pret care include si masa festiva. Si ce masa: gazdele au taiat sute de miei, ca sa gateasca ciorba, drob si friptura.

Iar pentru cei care vor sa-si faca si provizii, primaria a organizat si un targ de produse traditionale. Si a fost vreme buna chiar si pentru cumparaturi. Sambata, la Brasov, s-au inregistrat in jur de 20 de grade, insa meteorologii ne mai taie din elan. De duminica seara, s-ar putea sa apara si cateva ploi trecatoare

La poalele castelului Bran, turistii au stat la coada ca sa cumpere branza. Putini au fost cei care s-au multumit doar cu privitul si mai toata lumea a plecat cu ceva de-ale gurii in traista.

Aerul tare de munte i-a facut pe unii sa uite complet de post. Altii au facut miscare cu adevarat si s-au bucurat din plin de zapada de pe partii. La noapte insa, cand se va termina postul, incepe ospatul.

Peste 25.000 de turisti sunt asteptati numai pe Valea Prahovei.

2009 lumanari aprinse la Targoviste au vestit ca vine Pastele!
A inceput exodul catre statiunile de pe Valea Prahovei!
Mieii s-au vandut pe banda rulanta in toata tara!
VIDEO PROTVPLUS.RO