La initiativa Printului Charles, pompierii englezi ne-au donat patru masini speciale

Dată publicare: 16-10-2012 20:59
Dată actualizare: 04-11-2012 05:29


Singura ciudatenie este, fireste, volanul pe dreapta. Dar, cu putin antrenament, soferii se vor obisnui cu el. Ca sa ajunga la noi, englezii si-au luat concediu si au strans peste 11.000 de lire sterline, printr-un efort comun cu nevestele.

Au copt sute de prajituri si le-au vandut la un targ, pentru Transilvania.

Pe langa detaliile tehnice, pompierii nostri au invatat si numele Shropshire: oraselul din care le-a venit acest ajutor de pret.

Masinile sunt second hand, vechi de zece ani, dar se afla intr-o stare perfecta si sunt mult mai performante decat cele pe care le au acum pompierii din Mures sau Brasov.

Ca sa ne doneze masinile, pompierii englezi au facut o actiune de voluntariat neobisnuita pentru noi, dar fireasca in lumea civilizata. Au preparat, dupa retete culese la Viscri sau in alte sate sasesti, sute de prajituri pe care le-au vandut cu succes.

Cei 15 pompieri aflati in timpul lor liber, au parcurs aproape 3.000 de kilometri in patru zile si o sa mai stea la noi o saptamana, ca sa-i invete pe colegii romani cum functioneaza masinile.

Britanicii au adus si un camion cu echipamente: uniforme, casti, costume pentru interventii in dezastre chimice si camere de filmat pentru detectarea victimelor prin fum.

Trei dintre masini vor ajunge la Sighisoara, si una la Fagaras, deservind si zona Viscri.

Tags: masini, pompieri,


VIDEO PROTVPLUS.RO