Ministrul Radu Stroe ii avertizeaza pe protestatari. "De voie, de nevoie, legea trebuie respectata"

Dată publicare: 21-10-2013 07:49
Dată actualizare: 24-10-2013 06:52


"De voie, de nevoie, protestatarii trebuie sa respecte legea", ii avertizeaza ministrul de Interne pe manifestantii pro si contra proiectului "Rosia Montana".

Radu Stroe a recunoscut ca, pana acum, fortele de ordine au fost blande cu cei care au iesit in strada.

Dar, dupa ce ministrul Culturii a fost agresat verbal, iar masina lui vandalizata, autoritatile anunta ca vor da jos militaria din pod.

Asa ca la protestele organizate aseara, jandarmii au fost peste tot.

Aproape o mie de oameni au iesit in strada, duminica seara, la Abrud, Alba.

Cei mai multi sustineau proiectul Rosia Montana. Restul erau impotriva.

Pentru a nu se intalni cele doua tabere, jandarmii au format un cordon si au blocat drumul cu masinile de interventie. Nu au avut insa o misiune usoara.

Si la protestele din Piata Universitatii jandarmii si-au facut simtita prezenta.

Iar ministrul de Interne a anuntat, luni dimineata, ca acesta este doar inceputul.

"Vom incerca sa nu se ajunga la conflicte intre cetateni si reprezentantii institutiilor statului. Totusi a trecut multa vreme si organizatorii mitingurilor vor trebui sa inteleaga ca trebuie sa respecte legea de voie si, daca va fi cazul, si de nevoie", a spus Stroe.

Atentia autoritatilor s-a concentrat asupra protestelor dupa ce, la sfarsitul saptamanii trecute, un grup de tineri manifestanti l-au agresat verbal pe ministrul Culturii si i-au vandalizat masina.

40 de persoane au fost audiate pana acum in acest caz.

Ministrul de Interne a declarat ca nu vrea ca protestele sa duca la niste situatii de urgenta, avand in vedere ca fortele de ordine au fost "ingaduitoare" pana acum.

Nu au sanctionat si nu au imprastiat niciodata grupurile de protestatari.

Si jandarmii au facut un apel la respectarea legii si la exprimarea convingerilor in spatiul public intr-un mod pasnic si civilizat.

"Jandarmeria Romana garanteaza dreptul la libera exprimare a cetatenilor, dar, totodata, face apel la respectarea legii pe timpul adunarilor publice, precum si la exprimarea convingerilor in spatiul public intr-un mod pasnic, civilizat si legal", au explicat reprezentantii Jandarmeriei.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO