Lupte corp la corp intre credinciosi, la Izvorul Tamaduirii!


Ultimul update: Joi 01 Noiembrie 2012 12:56
Data publicarii: Vineri 24 Aprilie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Dupa Saptamana Patimilor pentru Christos, vineri a fost ziua patimilor pentru crestini. S-au ingramadit cu miile, ca sa ia un strop de apa de la Izvorul Tamaduirii.


Secatuiti de boli, de saracie si de puteri, au uitat de Domnul, iar cand s-au incheiat slujbele, s-au napustit ca niste barbari, zdrobindu-si mainile si picioarele si punandu-si in pericol copii.

La Ghighiu, in Prahova, degeaba au facut preotii apel la cumpatare, pentru ca urletele din multime nu te duceau cu gandul la nimic sfant.

Oamenii s-au strans puhoi cand au aflat ca insusi Patriarhul Romaniei, Preafericitul Daniel, o sa sfinteasca apa. Ca la un semn, atunci cand au vazut sticlele cu agheasma, crestinii care au tinut un post lung si apoi au luat si lumina Invierii au uitat de cele sfinte si de buna crestere.

In haosul general, foarte multe femei in varsta au fost in mare pericol, pentru ca au fost prinse si strivite de gardurile de metal puse pentru protectie.

Unii se luptau sa scape teferi din invalmaseala. Altii i-au scos pe copii peste garduri, de frica sa nu fie raniti.

In isteria generala, cateva persoane cu dexteritate s-au intins ca sa ajunga primele la sacosele cu apa, lasate de jandarmi langa garduri.

10.000 de sticle cu apa sfintita s-au epuizat dupa nici 20 de minute. Abia dupa o ora, spiritele s-au mai linistit.

A fost sarbatoare mare in toata tara, doar e prima vineri din Saptamana Luminata. Manastirile si bisericile s-au pregatit ca pentru Boboteaza, de Izvorul Tamaduirii, zi sfanta in care protii sfintesc pentru a doua oara apele.

Aproape 10.000 de oameni s-au adunat la Biserica Greaca din Braila, ca sa primeasca apa sfintita din izvorul care curge chiar in subsolul lacasului de cult, la 12 metri adancime. Si acolo, oamenii s-au inghesuit sa ajunga la sticlele cu agheasma, insa jandarmii i-au linistit si nu au avut loc incidente.

La manastirea Dervent, in judetul Constanta, mii de credinciosi au venit din toata tara, inca de joi seara, sa primeasca apa din Izvorul sfant al Tamadurii, care curge in interiorul lacasului de cult.

Ziua de Sfantul Gheorghe, celebrata prin ceremonii militare
Traditiile de Paste, pastrate cu sfintenie in Maramures
Aprind focuri in cimitir ca sa incalzeasca sufletele mortilor!
VIDEO PROTVPLUS.RO