Irlandezul Peter Hurley, stabilit in Romania acum 20 de ani, promoveaza mestesugurile romanesti in Tara Lapusului


Ultimul update: Joi 03 August 2017 16:29
Data publicarii: Duminica 30 Iulie 2017 07:52
Categorie: Stiri Sociale

Irlandezul Peter Hurley, care se declara indragostit de frumusetile Maramuresului, continua promovarea satelor traditionale.

Stabilit in tara noastra de peste 20 de ani, barbatul si-a investit toate economiile intr-un festival dedicat mestesugurilor romanesti, pe care l-a organizat acum in Tara Lapusului, o alta zona din judet care i-a starnit interesul.

Daca pana acum festivalul "Drumul lung spre cimitirul Vesel" se organiza in diferite zone din Maramures, anul acesta, irlandezul a ales sa-l organizeze si in Tara Lapusului, o zona de care s-a indragostit imediat.

PETER HURLEY: "E o zona foarte frumoasa, care imi aduce foarte mult aminte de Irlanda. E ceva in aer, oamenii sunt foarte blanzi aici, peisajul este mai bland".

La festival, turistii au ocazia sa interactioneze cu localnicii si sa afle astfel curiozitati despre indeletnicirile traditionale.

Intr-un alt atelier, o batrana pregateste placinte traditionale.

Iar in atelierul de tesut, turistii invata cum se confectionau carpetele in urma cu peste 100 de ani.

Festivalul din Tara Lapusului se incheie duminica, dar, la jumatatea lunii august, o alta zona folclorica din judet va imbraca haine de sarbatoare.

Harvey Keitel a vizitat locul natal al mamei sale, din Maramures. Actorul a fost cucerit de frumusetea locurilor
Frumusetea traditiilor romanesti de Paste. In Maramures, cine a facut o data sarbatorile viseaza sa se intoarca
VIDEO PROTVPLUS.RO