Inspectorii de la ITM, insotiti de jandarmi la controale pe santiere

Ultima actualizare: 15-05-2012 08:08

Mai multi muncitori care lucrau la negru au incercat in fel si chip sa scape de un control al inspectorilor din Braila. Constructorii au facut scandal si si-au declarat identitati false, crezand ca astfel vor scapa de amenzi.

De frica sa nu fie luati la bataie, angajatii de la Inspectia Muncii au cerut sprijinul jandarmilor. Muncitorii lucrau la constructia unei cladiri cand au fost surprinsi de inspector. Initial, au vrut sa dea bir cu fugitii, dar apoi au crezut ca scapa mai usor daca intimideaza echipele de control.

Inspectorii de Munca l-au amendat pe proprietarul constructiei cu 40.000 lei, iar patru lucratori care nu aveau carte de munca au primit si ei sanctiuni de cate 500 de lei.

Inspectorii i-au sanctionat si pe oamenii care lucrau la negru pentru ca asa este prevazut in noul Cod al Muncii.

Echipele de control sustin ca de cele mai multe ori au nevoie de escorta jandarmilor, pentru ca muncitorii sar la bataie sau incearca sa fuga.

In ultima saptamana, numai la Braila au fost verificati aproape 100 de angajatori. Sapte dintre ei aveau muncitori la negru si au fost sanctionati cu amenzi cu o valoare totala de peste 100.000 de lei.

Tot in timpul verificarilor au fost amendati si aproape 20 de muncitori care lucrau fara forme legale.

Cititi si:

Masacru la Botosani. Peste 200 de caini, ucisi de angajatii primariei

Prima sinucidere de pe cea mai inalta cladire din lume. Imagini socante

Filmare socanta. BBC prezinta moartea unui bolnav de cancer

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO