Inghesuiala la Arad. Femeile s-au calcat in picioare pentru a intra in locul interzis lor: altarul

Dată publicare: 25-09-2011 18:09
Dată actualizare: 22-10-2012 16:08


Credinta trece dincolo de legile gravitatiei atunci cand o femeie isi face un tel din a intra in altar. Astazi, la Arad, s-au inghesuit cu sutele la sfintirea unei biserici chiar de catre patriarhul Daniel.

Multe credincioase au lasat sfiala acasa si au dat buzna in altarul Bisericii Manastirea din Gai. In paralel, jandarmii s-au luat la intrecere cu pensionarii: cine muta mai repede gardurile de protectie. Unii le impingeau intr-o parte, altii le trageau la loc. O femeie cu un copil in spate ia si ea parte la..."concurs".

Luptele corp la corp se dadeau in timp ce patriarhul Daniel tine cu voce calma, un discurs din amvon.

In timp ce norocosii care apucasera sa intre in biserica pentru a atinge hainele preaferictului rasuflau usurati, afara era jale. O batranica aproape ca si-a pierdut suflarea in timp ce un barbat in uniforma incearca sa o protejeze. Putin mai tarziu, o alta femeie, careia i se facuse rau, este pur si simplu luata de mijloc.

In fata unor astfel de scene unul dintre preoti s-a pierdut cu firea.

La finalul slujbei s-au impartit pachete cu mancare. Ca sa nu lesine nimeni organizatorii au facut un culoar stramt, iar crestinii n-au mai avut loc sa dea din coate.


VIDEO PROTVPLUS.RO