Odata cu o pereche de cizme cumparata de oamenii bogati, o alta pereche ajunge gratis la sarmani. Iata ideea stralucita a unui roman plecat in Statele Unite.

Tanarul s-a intors in tara pentru a le dona copiilor saraci incaltarile pe care le produce si pe care le vinde americanilor cu bani frumosi.

Samuel provine dintr-o familie saraca, dar astazi, la 32 de ani, detine o companie de succes care produce cizme de cauciuc in America. La fiecare pereche vanduta, cumparatorul doneaza automat o pereche copiilor saraci. In ultimii 2 ani, Samuel a reusit astfel sa faca peste 6.000 de donatii, cele mai multe in Romania.

Samuel Bistrian, initiatorul proiectului: "Eu am primit prima pereche de cizme de cauciuc cand aveam 6 ani, erau deja folosite de fratii mei si a fost o experienta extraordinara pentru mine si vreau ca si alti copii sa simta ce am simtit eu"

Asley Lyson, voluntara: "Sunt copii extraordinari si te simti bine sa-i vezi zambind. Sunt incaltarile importante? Da, pentru ca au o captuseala calduroasa, sunt chiar cizme de calitate si tin umezeala afara si caldura inauntru."

Samuel se gandeste si la infiintarea unor centre in care copiii saraci sa invete sa scrie si sa citeasca.

Samuel Bistrian: "85 - 90% din toti copii care primesc cizme nu stiu sa citeasca si nu stiu sa scrie. Sunt copii de 6 ani sau copii de 10 - 11 ani si asta e cea mai mare problema. Pentru ca acesti copii sa iasa din saracia lor cel mai practic si cel mai "basic" lucru este sa-i educi."

Samuel a avut sansa sa emigreze impreuna cu parintii si cei 9 frati in Statele Unite. Acolo, cu ajutorul unor oameni cu suflet mare, a reusit sa termine o facultate si sa-si construiasca o cariera in vanzari.

In viitorul apropiat tanarul vrea sa-i ajute mai mult pe copiii din Romania.