Iarna grea pe soselele din Arad, Bistrita, Cluj si Maramures

13-02-2009 00:00


UPDATE: Iarna s-a intors cu forta peste o buna bucata de tara. A fost o noapte grea, in special pentru soferii care au avut drum prin Arad, Bistrita, Cluj si Maramures.


Multi au nimerit in santuri. Vremea aspra care a luat Ardealul in stapanire le-a venit de hac pana si utilajelor de deszapezire, care s-au rasturnat din cauza vijeliei.

Soferii pe care i-a prins noaptea in Pasul Gutai s-au trezit dintr-o data pe o sosea ca un imens patinoar. Un autoturism de teren a nimerit in sant, dupa zeci de metri in care a serpuit haotic.

Ca sa nu pateasca acelasi lucru, ceilalti au inaintat cu viteza melcului pe drumul prin munte. Cele zece ore de ninsoare au dat peste cap si circulatia dintre Turda si Cluj. Drumul a fost imposibil de curatat.

Si soferii care au traversat Pasul Tihuta au fost ochii-n patru. Utilajele de deszapezire treceau incontinuu, insa viscolul aducea imediat zapada pe sosea.

In Lugoj, a nins intruna 24 de ore, iar cativa copaci au cedat sub greutatea zapezii. Cinci masini au fost astfel avariate. Pe sosele nu s-au inregistrat blocaje.

Hidrologii au anuntat si ei cod galben de inundatii in Moldova. Sunt trei judete vizate: Botosani, Iasi si Vaslui, unde cotele de atentie ar putea fi depasite in orele urmatoare. Debitele raurilor din aceste zone ar putea creste periculos. 

Specialistii spun ca daca situatia o cere vor face deversari controlate in bazinele de acumulare. Oamenii ar putea scapa de pericol sambata dupa pranz, cand se va ridica acest cod galben.

Tags: trafic, meteo,

VIDEO PROTVPLUS.RO