Hotii nu sunt in vacanta. Sfaturi ca sa nu incepeti anul intr-o casa goala

Dată publicare: 30-12-2011 19:18
Dată actualizare: 14-04-2012 02:41


Stim ca va pregatiti de sarbatoare, dar luati-va si masuri de siguranta. Statisticile arata ca in aceasta perioada cresc furturile din locuinte.

 Iata cateva sfaturi ca sa nu incepeti anul intr-o casa goala.

Geamuri deschise, usi neasigurate si ambalaje aruncate la vedere. Toate aceste mici greseli pe care le facem fara sa ne dam seama, sunt invitatii pentru hotii care asteapta sa dea lovitura. Asa ca mai bine sa fim prudenti.

Putem incepe prin a fi mai atenti cu ce aruncam la gunoi si unde. Spre exemplu, ambalajele de electrocasnice lasate la vedere intr- un tomberon pot fi indicii pretioase pentru hoti, ei stiu ca ne-am innoit, asadar au si ei ce fura.

Bunurile de valoare nu trebuie sa fie asezate la vedere incat sa fie observate din afara locuintelor.

Daca plecam de acasa, chiar si pentru cateva zile, e bine sa fim disscreti. Numai persoanele foarte apropiate trebuie sa stie asta.

Trebuie sa cream impresia cumva ca totusi se afla cineva in apartament. Putem sa lasam o lumina aprinsa sau un aparat de radio sau un televizor care sa functioneze. Si in situatia in care locuim la curte, intr-o casa, putem crea impresia ca e cineva acasa prin aprinderea, stingerea lumilor, tragerea jaluzelelor de catre cineva de incredere.

Ca sa stam totusi linistiti si atunci cand suntem departe de casa ne putem asigura bunurile. Pe langa polita obligatorie pentru locuinta, putem incheia si una pentru bunuri, ca sa fim despagubiti in caz de furt.

Din pacate, fata de europeni, foarte putini romani aleg aceasta varianta.

Tags: furturi,


VIDEO PROTVPLUS.RO