Harta restrictiilor rutiere de 1 Decembrie, in Bucuresti. Repetitia a fost un cosmar pentru soferi

Dată publicare: 25-11-2012 13:40
Dată actualizare: 28-11-2012 06:44


parada militara de 1 decembrie

Peste 1.500 de militari si tehnica militara apartinand MApN, MAI, SRI si Serviciului de Protectie si Paza vor participa, astazi si miercuri, la pregatirile pentru parada militara organizata cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.

Potrivit unui comunicat al MApN, pregatirile vor incepe de la ora 1.00.

Ministerul Apararii Nationale va participa anul acesta la Parada organizata la 1 Decembrie cu peste 1.300 de militari, tehnica de lupta ale tuturor categoriilor de forte, inclusiv aeronave de lupta si transport, fiind prezenta pentru prima data si masina blindata de tip MRAP (Mine Resistant Ambush Protected), folosita in Afganistan de catre militarii romani, mentioneaza sursa citata.

Biroul de presa al MapN precizeaza ca, in vederea desfasurarii paradei, s-a aprobat suplimentarea bugetului institutiei din fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2012, cu 400.000 lei si ca datele finale privind costurile pentru parada militara de la 1 Decembrie si activitatile desfasurate la nivelul garnizoanelor din tara vor fi cunoscute dupa finalizarea lor.

"Apelam la intelegerea bucurestenilor aflati in trafic pe timpul antrenamentelor si al Paradei militare si ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente provocate", se mai arata in comunicatul MApN.

Circulatia auto va fi restrictionata in Capitala, in zona Arcul de Triumf, astazi, miercuri, 28 noiembrie, si sambata, 1 decembrie, pentru desfasurarea antrenamentelor si paradei militare de Ziua Nationala a Romaniei, potrivit Brigazii Rutiere Bucuresti.

Ce bulevarde vor fi inchise, luni, miercuri si sambata

Intre orele 9.00 - 14.00, va fi inchisa total circulatia pe Soseaua Kiseleff, intre Piata Presei Libere si Piata Victoriei, pe strada Alexandru Constantinescu, intre Piata Arcul de Triumf si Bd. Marasti, pe B-dul Maresal Alexandru Averescu, intre Piata Arcul de Triumf si B-dul Marasti si pe B-dul. Constantin Prezan, intre Piata Arcul de Triumf si Piata Charles de Gaulle.

Intre orele 5.00 - 14.00, traficul va fi restrictionat pe axul central al Soselei Kiseleff si banda I de circulatie, pe tronsonul cuprins intre Piata Presei Libere si Piata Arcul de Triumf.

Totodata, va fi restrictionat temporar traficul rutier pe strada Arhitect Ion Mincu, intre Bulevardele Aviatorilor si Ion Mihalache.

Brigada Rutiera Bucuresti recomanda o serie de rute ocolitoare: Soseaua Bucuresti-Ploiesti - Piata Presei Libere - Piata Montreal - B-dul Marasti - strada Alexandru Constantinescu - Piata Domenii - B-dul Ion Mihalache; Soseaua Bucuresti-Ploiesti - Piata Presei Libere - Piata Montreal - B-dul Marasti - B-dul Maresal Averescu - strada Turda - Podul Grant; Piata Victoriei - B-dul Aviatorilor - B-dul Nicolae Caramfil - B-dul Aerogarii - DN1; Soseaua Stefan cel Mare - strada Barbu Vacarescu - B-dul Aerogarii - DN 1.

Totodata, se interzic opririle si stationarile in alveolele din dreptul Monumentului Infanteristului pe Soseaua Kiseleff, in intervalele 25 noiembrie, ora 20.00 - 26 noiembrie, ora 14.00, 27 noiembrie, ora 20.00 - 28 noiembrie, ora 14.00 si 30 noiembrie, ora 20.00 - 1 decembrie, ora 14.00.

Brigada Rutiera solicita conducatorilor auto sa evite deplasarea in zona de desfasurare a paradei, sa circule cu maxima atentie, sa foloseasca rutele ocolitoare, sa respecte semnalele agentilor aflati in trafic pentru devierea acestuia, sa nu parcheze autovehiculele in apropierea zonelor restrictionate pentru circulatie si sa opteze, in perioada mentionata, pentru transportul public de suprafata sau metrou.

Politistii rutieri recomanda pietonilor sa circule cu atentie si sa traverseze strada numai prin locurile special amenajate.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO