Harta abuzurilor din Romania: 5.000 de minori,agresati fizic si sexual in primele sase luni din 2012

Ultima actualizare: 22-11-2012 00:08

Cifre ingrijoratoare pentru Romania, chiar luni, de Ziua Mondiala pentru Prevenirea Abuzului Impotriva Copilului.

Numai in judetul Iasi, in fiecare zi, doi minori sunt victimele neglijentei, agresiunilor fizice sau chiar a celor sexuale din partea parintilor.

Anual, mii de copii din toata tara ajung in evidentele directiilor locale de asistenta sociala, iar multi dintre ei, care au suferit traume severe, sunt luati de acasa de asistentii maternali.

Sase frati, trei fete si trei baieti, cu varste intre 4 si 16 ani, traiesc in voia sortii. Locuiesc intr-o comuna din judetul Iasi. Mama lor a plecat in Grecia la munca si i-a lasat pe toti in grija bunicii. Dar femeii nu ii pasa de ei. Asa ca minorii nu mai merg la scoala sau la gradinita si, in cea mai mare parte a timpului, sunt lasati sa se descurce singuri. Ingroziti de soarta lor, vecinii au sunat la Protectia Copilului. Asistentii fac verificari si i-ar putea lua pe cei sase frati.

Una dintre fete, de 12 ani, ar fi trebuit sa fie in clasa a VI-a dar, pentru ca mama ei nu a mai lasat-o sa se duca la scoala, a stat un an acasa. Acum trebuie sa aiba grija de fratiorul ei cel mai mic - de numai 4 ani -si, in acelasi timp, sa munceasca prin gospodarie.

In Dambovita, cazul fetitei de 11 ani prezentat in vara de Stirile Pro TV a impresionat o tara intreaga. Copila a fost batuta crunt, cu un furtun, de tatal ei. Cand a ajuns la spital, chiar si medicii au rams uluiti cand au vazut-o plina de rani si vanatai.

Astazi, parintele agresiv regreta. Ar vrea sa dea timpul inapoi ca sa-si vada acasa cei trei copii luati de asistentii sociali.

Intre timp, autoritatile au implicat familia in mai multe programe de consiliere psihologica. Dupa o evaluare atenta cei de la Protectia Copilului vor decide daca se vor intoarce acasa copiii.

In Romania, numai in primele sase luni ale anului, peste 5.000 de copii au fost abuzati, de cele mai multe ori de cineva din familie.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO