Haosul de pe drumurile din Capitala va lua sfarsit la primavara. Marcajele rutiere vor fi refacute

16-01-2013 19:49


Haosul din Bucuresti, cu bulevarde si treceri de pietoni nemarcate, va dura pana la primavara. Primaria sustine ca a rezolvat in instanta toate contestatiile care au blocat aproape doi ani marcarea strazilor.

Primaria a dat 5 milioane de lei pentru ca benzile de mers din Capitala sa fie din nou trasate. Muncitorii asteapta incalzirea vremii, in timp ce soferii trebuie sa fie cu ochii in patru ca sa nu intre pe contrasens.

In Capitala, marile bulevarde, strazile si trecerile de pietoni parca nu au fost marcate niciodata.

De exemplu, pe bulevardul Regina Elisabeta din Bucuresti, marcajele care delimiteaza sensurile de mers nu exista, asa ca un sofer incepator sau care nu este din Bucuresti poate ajunge cu usurinta pe contrasens, pe banda destinata mijloacelor de transport in comun.

Problemele sunt aceleasi in marile intersectii, cu Bulevardul Mihail Kogalniceanu, Piata Operei, Bulevardul Marasesti, Splaiul Unirii sau Razoare.

In 2011, Primaria Capitalei a facut o licitatie pentru trasarea strazilor, care a fost contestata de firme si totul s-a blocat in instanta. Pana miercuri, cand procesele s-au incheiat. Marea marcare poate incepe, se asteapta insa vremea buna.

Muncitorii vor monta noi stalpi si indicatoare, vor delimita din nou sensurile de mers si vor trasa trecerile de pietoni.

Pana acum, Administratia Strazilor a primit mai multe amenzi din partea politistilor de la Brigada Rutiera pentru ca nu a rezolvat aceste probleme.

VIDEO PROTVPLUS.RO