Ger ucigas! 43 de morti, -31 de grade Celsius, sine de cale ferata crapate

05-01-2009 00:00


Romania s-a transformat intr-un tinut de gheata. Duminica noapte, s-au inregistrat cele mai scazute temperaturi din aceasta iarna, care au facut ca sinele de cale ferata sa crape.


Minus 31 de grade Celsius au fost la Intorsura Buzaului. Fiori de groaza, de aceasta data, ne da si numarul oamenilor rapusi de frig: 43 de la Craciun si pana acum.

In Mures, de exemplu, un barbat a fost gasit incremenit si plin de promoroaca pe o banca din statia unde astepta autobuzul.

Parea o statuie de gheata, spun cei care l-au descoperit intr-un final, fara suflare, pe barbatul de 41 de ani, intr-o statie de autobuz de langa Targu Mures. Zeci de navetisti s-au perindat pe acolo, dar toata lumea a crezut ca omul, care statea asezat pe o banca, doarme.

Tragedia a lasat orfan un baietel de numai opt ani. Tot in Mures, un batran de 80 de ani a fost gasit mort in casa. De frig, spun medicii, pentru ca nu a pus mai multe lemne pe foc.

Sfarsit crunt si pentru un barbat de 48 de ani din Lugoj. Omul a fost gasit inghetat pe un camp la marginea orasului. Legistii spun ca i s-a facut rau din cauza temperaturii mici, a cazut, si-a pierdut puterile si a degerat. A fost atat de frig incat au inghetat si apele Timisului, lucru care nu s-a mai intamplat de 20 de ani.

Si la Ploiesti, un om al strazii, gasit in soc hipotermic langa un canal, si-a dat sufletul la spital.

Un loc cu adevarat periculos a fost Intorsura Buzaului, unde termometrele au aratat -31 de grade Celsius. Strazile au fost pustii, oamenii n-au avut curaj sa iasa din case. Au stat la gura sobei, unde focul arde necontenit de zile bune.

Sunt trei zile de cand mercurul din termometre coboara spre -30 de grade Celsius. In jur, totul este inghetat...

La Galati, gerul a nenorocit o femeie de 44 de ani. Medicii trebuie sa ii amputeze degetele care i-au degerat. Tot inghetat, pe strada, a fost gasit si un barbat de 54 de ani. Avea picioarele bocna si nu se mai putea misca.

Nici otelul calit n-a rezistat. In Hunedoara, sinele au crapat de ger si mai multe trenuri au avut aproape 500 de minute intarziere.


VIDEO PROTVPLUS.RO