Germenii din spitale au capatat mutatii si rezistenta la antibiotice

Ultima actualizare: 10-10-2012 02:27

Epidemiologii trag un semnal de alarma, dar oare are cineva urechi sa ii si asculte? Tot mai multi germeni din spitale au capatat mutatii si rezistenta la antibiotice.

Astfel se explica numarul mare de infectii din institutiile de sanatate, dar si faptul ca noi ne internam cu o boala si iesim cu altele.

In realitate sunt de 30 de ori mai multe cazuri decat cele raportate oficial. Numai ca doctorii ascund gunoiul sub pres, de teama sanctiunilor.

Se face curatenie generala in toate sectiile de chirurgie ale Spitalului Universitar din Bucuresti. Pana la sfarsitul lui martie, se interneaza doar urgentele. Masurile au fost luate dupa ce, la doi pacienti morti la inceputul lunii, medicii au depistat germeni periculosi: Clostridium si Klebsiella.

Cei din conducerea institutiei sustin ca germenii au fost adusi in spital, insa doar o ancheta va stabilii cine are dreptate. Exista insa si cazuri in care bolnavii s-au internat cu ceva si s-au externat cu multe alte suferinte.

Si asta din cauza iresponsabilitatii managerilor de spital care ascund adevarul. Care este rezultatul? Asistam la mutatii periculoase ale microbilor.

Si nu numai ca ne imbolnvim in spital, dar ducem microbii si acasa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO