Garile din Romania, transformate in case, magazine sau baruri


Ultimul update: Vineri 03 August 2012 02:56
Data publicarii: Sambata 10 Octombrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

E vorba de sute de cladiri pe care CFR le-a vandut sau le-a dat in chirie propriilor angajati. Cei care nu au facut case din ele, le-au transformat in crisme sau magazine, spre nemultumirea localnicilor.

Acestia sunt acum nevoiti sa astepte trenul in camp, sub cerul liber.

Gara Preasna din comuna Nicolae Balcescu, judetul Calarasi este acum locuita. Oamenii s-au trezit peste noapte ca trenul, desi trece pe la peron, opreste la vreo 500 de metri in camp. In cele din urma, primarul a batut la usa celor 4 familii care au inchiriat cladirea. Pentru ca locuiesc in gara veche de 100 de ani, chiriasii sunt acum dusmanii satului.

Totusi, oamenii din localitate se pot considera norocosi, linia lor nu va fi dezafectata, asa cum intentioneaza sa faca Ministerul Transporturilor in cazul a 52 de trasee feroviare. Sunt nerentabile din cauza ca trenurile circula mai mult goale.

Dar ce se va intampla cu garile de pe aceste linii de cale ferata? Ministerul Transporturilor intentioneaza vinda o parte dintre ele si pe celelalte sa le inchirieze. In unele cazuri, chiria va costa doar 50 de lei pe luna.

Tags: gari, trenuri, cfr,

Accident feroviar langa Comarnic. Haos in gari si pe sine!
Berceanu a demis directorii generali de la CFR Calatori si Infrastructură
Cum se protejeaza CFR de operatorii straini? Cu infrastructura jalnica!
VIDEO PROTVPLUS.RO