Gardul unei biserici din Craiova, daramat dupa o revelatie a primarului

Dată publicare: 20-11-2008 00:00
Dată actualizare: 13-10-2012 02:13


Taraboi mare la Craiova. Primarul a ordonat demolarea gardului de la Biserica Sfanta Treime, din centrul orasului, monument istoric. Arhitectii au protestat imediat, insa edilul i-a linistit.


Dumnezeu insusi i-a cerut asta, intr-o "convorbire" de cateva minute pe care au avut-o la Ierusalim, sustine primarul Solomon.

Edilul a spus ca a avut o revelatie in urma cu cateva saptamani, cand a fost la Ierusalim. Intors in Oltenia, el a decis sa dea jos gardul bisericii.

Considerat monument istoric si datand din 1906, arhitectii s-au impotrivit, insa asta nu a insemnat nimic pentru primar, care a facut tot ce a vrut. Opozitia arhitectilor a starnit insa mania edilului. Nici localnicii nu sunt multumiti de hotararea primarului, dar nu au ce face.

Mitropolia Olteniei nu pare deranjata. Purtatorul de cuvant sustine ca doar Biserica Sfanta Treime ii intereseaza, nu si gardul. Arhitectii spun insa ca intreg ansamblul, cu lacasul sfant, casa parohiala si gardul figureaza pe lista monumentelor istorice.


VIDEO PROTVPLUS.RO