Furtuna puternica in Capitala! Strazile s-au transformat in lacuri!

06-07-2009 00:00


Furtuna puternica in Capitala! Strazile s-au trans...
Furtuna puternica in Capitala! Strazile s-au trans...

O furtuna puternica a luat in stapanire luni seara Capitala, dupa o zi fierbinte de vara. N-a durat mult pana cand ploaia a facut ce-a vrut din acest oras cu pretentii europene si infrastructura din secolul trecut.


Soferii si pietonii au trait o aventura extrema, intr-un oras in care canalizarea pur si simplu inceteaza sa existe la orice ploaie torentiala.

Furtuna a intrat in Capitala prin nord-est, spun trecatorii care au vazut inspaimantati ca apa le trece de glezne. Soseaua Colentina s-a transformat intr-un lac, iar masinile au ramas blocate in intersectii, dupa primele minute de ploaie torentiala.

Si in intersectia de la Doamna Ghica apa a ajuns pana la genunchi.

In Piata Victoriei, a plouat cu grindina. Bucati de gheata au paralizat traficul, dupa ora opt seara, cand zona geme de masini. Nu a durat mult si pasajul Victoriei s-a umplut si el cu apa.

Dezastrul parea si mai infricosator, in zona Iancului. Suvoaiele au acoperit bulevardul Pache Protopopescu, iar Apanova a trebuit sa intervina.

Pe strada Gradina Icoanei, potopul a subrezit un arbore care s-a prabusit peste o masina. In Sectorul 2, cateva case au fost inundate, la fel si subsolul unui bloc nou. Cum inauntru este si centrala termica, iar apa urcase pana la panoul electric al acesteia, alimentarea blocului a fost intrerupta si toti locatarii au stat fara curent pana dimineata.

Cel mai afectat este Sectorul 1. Pe bulevardul Dacia canalizarea a refulat si au fost inudate toate subsolurile si magazinele. Sunt probleme mari si in sectoarele 2 si 4.

In toata Capitala au cazut si 40 de litri pe metrul patrat. De altfel, meteorologii au dat luni seara o avertizare de cod galben pentru Bucuresti si judetul Ilfov, care a expirat la ora 21:00.

Furtuni puternice au fost luni si in Calarasi, Ialomita si Giurgiu, insa aici cantitatile de apa nu au depasit 30 de litri pe metrul patrat. Iar intr-o localitate din judetul Iasi canalele s-au transformat in adevarate fantani arteziene.

Tags: inundatii, furtuni,

VIDEO PROTVPLUS.RO