Forfota mare in parcuri si la terasele din Capitala. Oamenii au iesit din case pentru a se racori

Ultima actualizare: 29-06-2016 00:10

A fost forfota mare sambata seara in parcurile din Bucuresti, dar si la terase.

Dupa zile intregi in care, din cauza caldurii inabusitoare, oamenii s-au vazut nevoiti sa se refugieze in apartamente, birouri sau spatii cu aer conditionat, arsita le-a oferit un ragaz sa se poata relaxa in aer liber. Dupa ora 20, s-au putut bucura in voie de temperaturi normale pentru aceasta perioada si de racoare!

Parcurile din Capitala au fost pline dupa lasarea serii. Fie ca au iesit la plimbare, la alergat ori la terasa, bucurestenii au vrut sa se relaxeze in aer liber, fara sa simta ca se topesc din cauza caldurii sufocante.

Chinuiti de canicula, oamenii si-au adus aminte si de recomandarile medicilor.

"Creme de protectie, spray-uri de protectie. Nu prea ies din casa ziua, prefer sa stau adapostita."

Pentru cei mici, zilele toride au fost motiv de bucurie - s-au putut balaci in voie.

"M-am dus la tara, m-am balacit in piscina mea."

In timp ce unii au mers la piscina, altii s-au oprit la terase.

Managerii unei terase din centrul vechi - si nu numai ei - au ales sa instaleze aceste perdele de vapori cu apa care au rolul sa te racoreasca in serile calduroase de vara. Asadar, din 30 in 30 de secunde - caci asa sunt programate sa porneasca - vei simti ca te cuprinde un aer rece.

"E o chestie geniala sincer, cautam mai mult locurile astea pentru ca e o chestie bine venita stii cand vine un aer rece asa e, in combinatie cu berea rece, e perfect. Da, e bine, e senzational."

Si racoarea la pahar este la mare cautare.

Oana Balint, PR-ul unei terase: "Cand este foarte cald afara, clientii prefera sa comande mult mai multe bauturi racoritoare precum cocktail-uri, frozen-uri, ape, limonade."

Daca activitatile din timpul zilei se desfasoare la soare, medicii ne sfatuiesc sa ne adapostim cel putin 10 minute la umbra, la fiecare ora. De asemenea, tinuta ideala este din bumbac, in culori deschise. Iar din meniu nu ar trebui sa lipseasca fructele si legumele proaspete de sezon.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO