Florentina Dima, o tanara care lupta de 13 ani cu cancerul, are nevoie de ajutorul nostru

Dată publicare: 20-05-2013 16:01
Dată actualizare: 23-05-2013 06:54


Florentina Dima

Pentru prima data in Romania, o licitatie de fotografii realizate de fotoreporteri renumiti a permis sprijinirea unei tinere romance care lupta impotriva cancerului de la varsta de 9 ani.

Mai este ïnsa inca nevoie de cateva mii de euro pentru ca Florentina sa poata duce o viata normala.

Unsprezece fotografi romani - Mihai Barbu, Petrut Calinescu, Bogdan Cristel, Bogdan Croitoru, Vadim Ghirda, Daniel Mihailescu, Lucian Muntean, Andrei Pungovschi, Radu Sigheti, Viorel Spiridon, Radu Vioreanu - care lucreaza pentru agentii sau publicatii prestigioase cum ar fi Associated Press, Reuters, Agentia France-Presse, National Geographic sau Dilema Veche au acceptat sa doneze cate o fotografie pentru o licitatie caritabila organizata in sprijinul Florentinei Dima, o tanara de 22 de ani care de 13 ani lupta cu un curaj admirabil impotriva cancerului.

Dupa ce a pierdut vederea ochiului stang si a indurat timp de mai multi ani sedinte epuizante de chimioterapie, Florentina sufera acum de tumori la coloana vertebrala. Fara morfina, durerile sunt insuportabile.

Doar o operatie realizata intr-un spital din Turcia i-ar putea permite sa duca din nou o viata normala. Dar familia sa, originara din Tulcea, nu dispune de cei 25.000 de euro necesari pentru analize si operatie.

Gratie mobilizarii fotoreporterilor, peste 7.000 de euro au fost stransi in timpul licitatiei animate de jurnalistul Luca Niculescu.

Universitatea Bucuresti a pus la dispozitia organizatorilor o sala la Casa Universitarilor, iar compania de solutii grafice Azero si Podgoria Lacerta au sprijinit acest eveniment.

Diplomati straini, personalitati ale mediului de afaceri, dar si persoane private au putut sa cumpere fotografii unice, realizate in Noua Zeelanda, Kenya, India sau Spania, in Delta Dunarii sau in muntii Romaniei.

Florentina si mama sa le multumesc din toata inima tuturor celor care le-au sustinut pe parcursul acestui eveniment si le-au redat speranta.

Mai sunt insa necesari inca 18.000 de euro pentru ca Florentina sa poata fi operata.

Donatiile pot fi depuse in contul in lei deschis la BRD, pe numele Dima Florentina.

Valentina IBAN RO34BRDE450SV22665374500, SWIFT BRDEROBU

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO