De vineri, 15 mai, se redeschid toate parcurile din Capitală

Ultima actualizare: 12-05-2020 20:23

Se vor redeschide parcurile. Preşedintele Klaus Iohannis le-a recomandat autorităţilor locale din toată ţara să ia această măsură. În capitală s-a luat deja decizia de a fi redeschise toate grădinile publice pentru plimbări sau activităţi fizice.

De vineri se redeschid toate parcurile din Capitală. Vorbim atât despre cele mari, cât şi de parcurile mici dintre blocuri, din cartiere.

În plus, Primăria Capitalei va redeschide şi cimitirele, dar şi grădina zoologică. Cu alte cuvinte ne vom putea plimba în toate grădinile publice din Bucureşti, nu numai în parcurile din sectorul 2, care sunt deschise încă de sâmbăta trecută.

Anunţul a fost făcut marți după ce Primăria Capitalei a primit aprobare de la comitetul municipal pentru situaţii de urgenţă.

Însă vor fi câteva restricţii. Este vorba despre locurile de joacă din interiorul parcurilor, care vor rămâne în continuare închise, pentru că autorităţile au considerat că acestea s-ar putea aglomera şi ar putea fi surse de infectare.

În plus, vom primi la intrarea în parc pliante sau vor fi afişate mesaje cu recomandări. De exemplu, să evităm locurile aglomerate şi să păstrăm distanta recomandată de 2 m. Şi bineînţeles, după ce ajungem acasă din parc, să ne dezinfectăm mâinile.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO