Gabriela Firea și ministrul Culturii au mers cu RATB-ul: "Să continue cu succes şi în continuare"

×
Codul embed a fost copiat

Cu autobuze pe care le-a numit "antice" si pe un traseu în formă de cruce răsturnată, primarul Gabriela Firea a făcut primul tur al muzeelor cu transportul în comun. Noua linie este destinată turiştilor şi iubitorilor de cultură, spun oficialii.

Ministrul Culturii, emoţionat peste măsură, a declarat, cităm, că spera ca proiectele Primăriei "să continue cu succes şi în continuare".

Nevoită să urce într-un autobuz cu care circulă bucureşteanul de rând zi de zi, Gabriela Firea a remarcat că primul tur pe noua linie a muzeelor se face cu autobuze vechi:

"Eu mi-aş dori să inaugurăm şi un autobuz cultural în noile autobuze, nu în acestea vechi, antice şi de demult. În câteva luni, SPERĂM".

A avut, totuşi, noroc. Nu toţi călătorii au parte de curăţenie şi aer condiţionat în RATB.

Citește și
statie verde
Prima stație verde din București, inaugurată cu mult fast și cifre exagerate
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat

Patru astfel de autobuze circula pe un traseu în formă de cruce: de la Piaţa Presei, prin centrul oraşului, până la Parcul Carol şi apoi se întoarce pe la Universitate, Foişorul de Foc şi Parcul Herăstrău.

În total, are 23 de staţii şi uneşte toate cele 30 de muzee din Capitală. Autobuzele trec însă doar o dată la jumătate de oră.

Biletul costă 1 leu şi 30 de bani, adică exact cât o călătorie obişnuită şi este valabil o zi întreagă.

Aflat la prima inaugurare din mandatul său, ministrul Culturii s-a emoţionat: "Sper că această linie să sprijine la creşterea, cum să spun,  interesului turiştilor şi a bucureştenilor, al bucureştenilor, pentru aceasta, cum să spun, bogăţie culturală. Nu suntem la primul proiect. Speram să le continuăm cu succes şi în continuare".

Avem, aşadar, o linie a muzeelor, dar Capitala are multe minusuri la capitolul turism. Bucureştiul nu are un ghid turistic oficial şi nici indicatoare în limba engleză.

GABRIELA FIREA: "Aveţi perfectă dreptate şi eu sunt nemulţumită de acest lucru, de aceea am înfiinţat compania municipală turistică, care va începe să îşi desfăşoare activitatea în perioada următoare".

Primăria Capitalei va plăti în total 30.000 de euro pe lună pentru întreţinere, asigurări şi combustibil pentru cele patru autobuze care vor circula pe linia muzeelor.

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
Controversa din jurul competiţiei de balcoane și faţade. Cum s-au votat, de fapt, câștigătorii
Controversa din jurul competiţiei de balcoane și faţade. Cum s-au votat, de fapt, câștigătorii

Cea mai frumoasă faţadă din Bucureşti este a unei case acoperită complet cu vegetaţie. Primăria Generală a anunţat câştigătorii concursului, cu premii de peste 200.000 de lei, lansat de primarul Gabriela Firea, în primăvară.

Prima stație verde din București, inaugurată cu mult fast și cifre exagerate
Prima stație verde din București, inaugurată cu mult fast și cifre exagerate

Gabriela Firea a inaugurat joi prima staţie verde de tramvai, din cele 34 pe care le va avea Bucureştiul. Sunt staţii acoperite cu muşchi care, susţine primarul, vor curăța aerul şi vor fi un bun izolator pe timp de iarnă.

Recomandări
Ciolacu anunță că
Ciolacu anunță că "nu este nevoie de legislaţie suplimentară" pentru ca Iohannis să candideze la Senat. Mesaj pentru PNL

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu crede că este nevoie de legislaţie suplimentară pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să poată candida pentru un post de parlamentar.

Măsură radicală luată în Ungaria. Locul de care nimeni nu mai are voie să se apropie după ce Dunărea a atins un nivel record
Măsură radicală luată în Ungaria. Locul de care nimeni nu mai are voie să se apropie după ce Dunărea a atins un nivel record

Potrivit autorităților ungare, Dunăre a atins nivelul maxim în sâmbătă dimineața, la ora locală 07:00. Atunci ar fi măsurat în jur de 8,5 metri, iar polițiștii de aici estimau, vineri, o creștere de aproximativ 40-50 centimetri.

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.