Gabriela Firea și ministrul Culturii au mers cu RATB-ul: "Să continue cu succes şi în continuare"

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

Cu autobuze pe care le-a numit "antice" si pe un traseu în formă de cruce răsturnată, primarul Gabriela Firea a făcut primul tur al muzeelor cu transportul în comun. Noua linie este destinată turiştilor şi iubitorilor de cultură, spun oficialii.

Ministrul Culturii, emoţionat peste măsură, a declarat, cităm, că spera ca proiectele Primăriei "să continue cu succes şi în continuare".

Nevoită să urce într-un autobuz cu care circulă bucureşteanul de rând zi de zi, Gabriela Firea a remarcat că primul tur pe noua linie a muzeelor se face cu autobuze vechi:

"Eu mi-aş dori să inaugurăm şi un autobuz cultural în noile autobuze, nu în acestea vechi, antice şi de demult. În câteva luni, SPERĂM".

A avut, totuşi, noroc. Nu toţi călătorii au parte de curăţenie şi aer condiţionat în RATB.

Patru astfel de autobuze circula pe un traseu în formă de cruce: de la Piaţa Presei, prin centrul oraşului, până la Parcul Carol şi apoi se întoarce pe la Universitate, Foişorul de Foc şi Parcul Herăstrău.

În total, are 23 de staţii şi uneşte toate cele 30 de muzee din Capitală. Autobuzele trec însă doar o dată la jumătate de oră.

Biletul costă 1 leu şi 30 de bani, adică exact cât o călătorie obişnuită şi este valabil o zi întreagă.

Aflat la prima inaugurare din mandatul său, ministrul Culturii s-a emoţionat: "Sper că această linie să sprijine la creşterea, cum să spun,  interesului turiştilor şi a bucureştenilor, al bucureştenilor, pentru aceasta, cum să spun, bogăţie culturală. Nu suntem la primul proiect. Speram să le continuăm cu succes şi în continuare".

Avem, aşadar, o linie a muzeelor, dar Capitala are multe minusuri la capitolul turism. Bucureştiul nu are un ghid turistic oficial şi nici indicatoare în limba engleză.

GABRIELA FIREA: "Aveţi perfectă dreptate şi eu sunt nemulţumită de acest lucru, de aceea am înfiinţat compania municipală turistică, care va începe să îşi desfăşoare activitatea în perioada următoare".

Primăria Capitalei va plăti în total 30.000 de euro pe lună pentru întreţinere, asigurări şi combustibil pentru cele patru autobuze care vor circula pe linia muzeelor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO