Trei milioane de elevi se intorc azi la cursuri. Cum au profitat de ultima lor zi libera

Dată publicare: 05-01-2014 19:27
Dată actualizare: 08-01-2014 06:55


Plina de magie si cadouri, cu zapada doar pe ici pe colo dar totusi incarcata de veselie, vacanta de iarna s-a terminat. De azi, cei peste 3 milioane de elevi se intorc la scoala, iar parintii lor la serviciu.

Asa ca, in ultima zi, cu totii au iesit la joaca ori la plimbare in parc. Cu mingea, cu trotineta sau in carusel, copiii au raspuns in cor ca ar fi mers o pauza mai lunga.

In Oraselul Copiilor din Capitala a fost larma toata ziua. Copiii au bifat toate caruselele, s-au dat pe tobogane si au alergat pe alei.

Alexandra a venit in parc cu bunicii, pentru ca parinti au si plecat la munca in strainatate dupa ce au petrecut impreuna sarbatoarile.

''De maine o luam de la coada: trezit, lectii...ea stie ca scoala inseamna viitorul'', a spus bunica fetitei.

Cei mai norocosi vor amana cu o zi revederea cu amicii de la gradinita.

Familia Dobrescu, vesela si plina de joaca, s-a distrat duminica in parcul Colentina. Daca tatal si-a antrenat fiul cu mingea, mama a profitat de aceasta zi pentru a mai sta de vorba cu fiica cea mare.

''Noi baietii am iesit la o minge, la o trotineta, fetele mai mult cu plimbarea. Incercam sa obtinem cat mai mult din aceasta ultima zi de vacanta si asteptam sa vina urmatoarea'', a spus tatal.

Pana atunci insa mama a trebuit sa le aminteasca celor doi elevi din familie ca incepe scoala.

''Sunt si fericit si nefericit. Fericit ca in sfarsit o vad din nou pe doamna invatatoare si nefericit pentru ca mai voiam in vacanta'', a spus baiatul.

Elevii si prescolarii vor avea cursuri de luni si pana pe 31 ianuarie. Apoi urmeaza vacanta dintre semestre de o saptamana.

Semestrul al doilea incepe pe 10 februarie si se termina pe 20 iunie, timp in care copiii vor mai avea vacanta de primavara tot de o saptamana.


VIDEO PROTVPLUS.RO