Final de pelerinaj cu incidente. Credinciosii, suparati ca n-au mai apucat sa se inchine la moaste

Dată publicare: 16-10-2013 08:16
Dată actualizare: 19-10-2013 07:02


Sfarsitul pelerinajului de la Iasi a adus nemultumire pentru cateva zeci de credinciosi, care nu au mai apucat sa se inchine la moastele Cuvioasei Parascheva.

Asta pentru ca preotii au decis ca la ora 20.30 sa duca racla in catedrala, desi initial au spus ca vor astepta si ultimul pelerin sa se inchine.

Au incercat sa le mai ia oamenilor din suparare Smiley, Loredana si trupa Cargo, care au concertat marti seara de Zilele Iasului. Iar la final, cei 15.000 de oameni stransi in centrul orasului au asistat la un impresionant foc de artificii.

Dupa lasarea intunericului, un sobor de preoti condus de episcopul Calinic Botosaneanul a dus racla Cuvioasei Parascheva in interiorul catedralei. Insa aceasta decizie i-a infuriat pe pelerinii intarziati, iar unii dintre ei au smuls florile care au impodobit timp de 5 zile baldachinul.

Pelerini:

"Pai a zis ca se sta pina la ultimul om. Si s-a stat? Acum ce facem? Am venit de la Galati tocmai."

"Daca ne-a luat sfanta de aici cum sa nu ne suparam. Ne-a promis ca ne lasa pina la ultimul om si nu ne-a lasat"

In tot acest timp, militarii de la Batalionul 15 Infanterie au traversat orasul in traditionala retragere cu torte. Iar Smiley, Loredana si Cargo au facut atmosfera, pe o scena amenajata pentru Zilele Orasului.

La final, artificiile au luminat cerul si au pus astfel punct celor 6 zile de pelerinaj si distractii de la Iasi.


VIDEO PROTVPLUS.RO