Femeia de serviciu de la metrou castiga minimum 1600 de lei pe luna!

Ultima actualizare: 27-09-2012 15:30

Medicii sau profesorii pot fi invidiosi pe sindicatul de la metrou: prin greve si presiuni, acesta a dus castigul mediu din subteran la peste 2.500 de lei. Pe langa salarii, sindicalistii de la metrou au si facilitati pentru vacanta.


Dupa doua zile de greva generala, Metrorex a pierdut din incasari 400.000 de lei noi, adica 1% dintr-o posibila majorare salariala.

La metrou, 45% din buget merge pe salarii. Pentru ca muncesc in conditii grele, in subteran, si nu vad lumina zilei decat in timpul liber, salariatii Metrorex au lefuri peste media nationala.

Asa s-a ajuns ca o femeie de serviciu sa castige minimum 1.600 de lei. Nici casieritele nu o duc mai rau. Primesc 1.900 de lei pe luna. Cu 300 de lei mai mult decat un dascal cu gradul I, dupa 20 de ani la catedra. Sau decat un medic specialist, cu 14 ani de pregatire.

Nu sunt insa singurele surse de venit ale angajatilor de la metrou. Sindicatul controleaza de 20 de ani spatiile comerciale si publicitatea din statii, scarile rulante, aparatele de taxat etc.

Sindicatele iau 75% din banii care se incaseaza din chirie de la aceste spatii comerciale. Metrorex ia numai 25%. Din chiriile pentru spatii comerciale si publicitate, Metrorex primeste anual aproape 500.000 de lei, iar la sindicate ajung aproximativ 1,5 milioane. Pentru ca nu este profitabila, Metrorex isi acopera jumatate din buget cu subventii de 320 de milioane de lei de la stat.

Greva de la metrou nelegala! De maine metroul circula normal!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO