Recomandare bulversanta a CE: parintii isi pierd dreptul sa afle sexul copilului inainte de nastere

Dată publicare: 12-09-2011 18:20
Dată actualizare: 26-10-2012 11:37


Oricat ar parea de straniu, cerinta are totusi o justificare. In multe tari de pe continent femeile fac avort cand afla ca vor avea fetita.

Vorbim de o rezolutie a Comitetului pentru Egalitatea sanselor, din cadrul Consiliului Europei, potrivit careia doctorii nu vor mai avea voie sa le comunice parintilor sexul pruncului.

Propunerea este o reactie vizavi de practica avorturilor selective care afecteaza fetusii de sex feminin, avorturi care sunt din ce in ce mai numeroase in tari ca Suedia si Norvegia. Nu mai vorbim despre China si India.

Potrivit doctorilor, in Romania nu tine nimeni o astfel de statistica. Putem spune totusi ca anul trecut s-au facut aproape 100.000 de intreruperi de sarcina. Aici insa problema tine mai degraba de saracie si de lipsa de educatie, nu de sexul copilului.

In prezent, in multe tari civililizate, ca de exemplu Marea Britanie, Suedia si Norvegia, numarul nou-nascutilor de sex feminim il depaseste pe al celor de sex masculin. Raportul de forte este de 102 baieti la 130 de fete. Drept urmare, de teama ca tocmai urmasa lor nu o sa isi gaseasca pereche multi parinti iau decizii radicale.

Rezolutia comitetului Consiliul European se adreseaza unui numar de 47 de state si va ajunge luna viitoare in fata adunarii generale parlamentare.


VIDEO PROTVPLUS.RO