Fara locuri de parcare! Traficul din Capitala, perturbat de taximetre

Ultima actualizare: 01-05-2012 06:55

In jungla din Bucuresti, un oras plin de masini si de soferi nervosi, au aparut pete galbene in toate intersectiile. Sunt zecile de taxiuri care incurca si mai tare circulatia

"Nu avem suficiente locuri de stationare", este scuza taximetristilor. "Nu aveti comenzi", le raspund reprezentantii primariei.

La orice ora din zi sau noapte putem obsera cum colturile intersectiilor sunt pline de taxiuri. Unii stau cateodata chiar si pe doua randuri ca sa poata discuta intre ei fara sa coboare din masina.

O explicatie pentru numarul mare de taxiuri statioante ar fi criza. In ultimul an, cererile pentru transportul cu taxiul au scazut cu aproximativ 30%. Asta insemnand ca un taxi stationeaza mult mai mult in asteptarea unui client.

In Capitala sunt circa 1000 de locuri de stationare pentru masinile galbene, dintre care numai 400 amenajate pe domeniul public, si 10.000 de autorizatii de taxi. Intersectiile si asa aglomerate ale Capitalei sunt pline ochi de taximetre parcate in general neregulamentar. Soferii se plang si ei ca se circula tot mai greu.

De partea cealalta, taximetristii recunosc cu seninatate ca incalca legea, dar isi gasesc scuze.

Autoritatile cauta solutii desigur pentru viitor, nu pentru prezent, cum ar fi mai multe locuri de parcare pentru taximetristi.

Problema este ca, numai anul acesta, primaria Bucuresti a acceptat 10.000 de autorizatii pentru taximetrie. In acest ritm, in curand, ar putea sa le faca locuri de parcare direct pe luna.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
Căsătoriți pe nevăzute
Sezonul 1, Ediția 7

01:32:35
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!