Fara locuri de parcare! Traficul din Capitala, perturbat de taximetre


Ultimul update: Marti 01 Mai 2012 06:55
Data publicarii: Marti 09 Noiembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

In jungla din Bucuresti, un oras plin de masini si de soferi nervosi, au aparut pete galbene in toate intersectiile. Sunt zecile de taxiuri care incurca si mai tare circulatia

"Nu avem suficiente locuri de stationare", este scuza taximetristilor. "Nu aveti comenzi", le raspund reprezentantii primariei.

La orice ora din zi sau noapte putem obsera cum colturile intersectiilor sunt pline de taxiuri. Unii stau cateodata chiar si pe doua randuri ca sa poata discuta intre ei fara sa coboare din masina.

O explicatie pentru numarul mare de taxiuri statioante ar fi criza. In ultimul an, cererile pentru transportul cu taxiul au scazut cu aproximativ 30%. Asta insemnand ca un taxi stationeaza mult mai mult in asteptarea unui client.

In Capitala sunt circa 1000 de locuri de stationare pentru masinile galbene, dintre care numai 400 amenajate pe domeniul public, si 10.000 de autorizatii de taxi. Intersectiile si asa aglomerate ale Capitalei sunt pline ochi de taximetre parcate in general neregulamentar. Soferii se plang si ei ca se circula tot mai greu.

De partea cealalta, taximetristii recunosc cu seninatate ca incalca legea, dar isi gasesc scuze.

Autoritatile cauta solutii desigur pentru viitor, nu pentru prezent, cum ar fi mai multe locuri de parcare pentru taximetristi.

Problema este ca, numai anul acesta, primaria Bucuresti a acceptat 10.000 de autorizatii pentru taximetrie. In acest ritm, in curand, ar putea sa le faca locuri de parcare direct pe luna.

Acces liber la taxi pe Aeroportul Otopeni, din 15 noiembrie
Cursa de cosmar: un sofer de taxi a omorat un om, dar n-a scapat nici el
Izbita in plin de un taxi langa Piata Romana, o femeie a murit pe loc
VIDEO PROTVPLUS.RO