Facturi uriase la intretinere, dupa cel mai geros ianuarie din ultimii ani


Ultimul update: Miercuri 22 August 2012 14:19
Data publicarii: Marti 02 Februarie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Ca sa nu inghete, romanii au deschis caloriferele pana la ultima treapta si au lasat centralele de apartament sa mearga zi si noapte.

Dupa o luna de ger in care ne-am incalzit cum am putut, a venit vremea platilor. Cei care au avut in locuinte o centrala pe gaze vor da cu aproximativ 20% mai mult fata de ianuarie 2009.

Si curentul trebuie luat in calcul. Pentru un apartament de 2 camere, factura la electricitate va fi mai mare, in medie cu 15 lei daca am imblanzit frigul din casa cu calorifere electrice de exemplu.

In aceasta categorie intra si energia termica. Fata de luna trecuta, cresterea va fi de peste 20 %. Cei care nu vor simti o diferenta prea mare la plata utilitatilor, fie au stat in frig si n-au consumat prea multa caldura sau electricitate, fie si-au izolat termic apartamentele si au redus pierderile de pe reteaua de termoficare.

Asadar, in comparatie cu luna trecuta, factura va fi in medie cu 20% mai mare. Costurile totale pot creste cu 55 de lei pentru cei fara centrala si cu 40 de lei pentru cei cu centrala proprie.

Gerul de ianuarie a pus capac unui sistem fara protectie sociala
45 de morti din cauza gerului,zeci de romani cu picioare sau maini amputate
Vanzari record pe ger, la aparatele de incalzit si hainele groase
VIDEO PROTVPLUS.RO