Exportam medici pentru ca nu suntem in stare sa le oferim conditii decente


Ultimul update: Luni 08 Octombrie 2012 23:12
Data publicarii: Vineri 20 August 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Ne pleaca medicii in tari unde sunt pretuiti si respectati, dar stim deja si parca ne-am impacat cu ideea. Nimeni nu isi pune totusi intrebarea ce se va intampla cand tot mai multi specialisti vor lucra pe alte meleaguri.

In timp ce autoritatile inca numara posturile vacante, comunitatea medicilor este in fierbere. Mai ales rezidentii sunt pe picior de plecare si nu doar din cauza banilor. Se tem ca vor ajunge partasi la vreo nenorocire din cauza lipsurilor vesnice din spitale.

Nici macar cei care conduc sistemul sanitar nu cunosc dimensiunea dezastrului.

Chiar si in lipsa unei statistici, nu trebuie sa cauti prea mult ca sa-i gasesti pe cei aflati pe picior de plecare.

Oficialii se imbata cu apa rece, daca au crezut ca pleaca doar o parte din rezidenti sau cateva asistente si ca tara mai are inca resurse. State precum Anglia, Germania sau Franta le asigura conditii atat de bune doctorilor, incat tot mai multi vor sa ajunga acolo.

In ciuda valului de medici care pleaca exista si unii care se intorc. O fac mai ales ca sa lucreze in clinici private si vin de dorul familiei.

Toate spitalele noastre au nevoie de personal, pentru ca functioneaza pe o schema de avarie. La maternitatea Giulesti, de pilda, lipsesc 34 de asistente. Patru doar din sectia care a luat foc luni.

In Romania anului 2010 mor la fel de multi copii in spitale ca si in 1990
Concluzia dramei de la Giulesti: sistemul sanitar din Romania ucide!
Avem un medic la 1.000 de locuitori si vrem performanta in sanatate
VIDEO PROTVPLUS.RO